Leses nå
Breitling utvider Superocean-familien

Breitling utvider Superocean-familien

  • Mange nye varianter i 36, 42, 44 og 46 millimeter størrelser.
  • Nytt design inspirert av 60- og 70-tallet.
  • Norske priser rett rundt 50.000 kroner for stålutgavene.

Selv om sveitsiske Breitling nok er mest kjent for sin sterke tilknytning til luftfart, har selskapet naturligvis sine egne dykkerklokker i kolleksjonen. Superocean og Superocean Heritage er begge spesielt tiltenkt livet under vann, med sistnevnte som et mer vintage-inspirert alibi.

Nå utvides Superocean med mange nye referanser, over hele spekteret av størrelser og kassematerialer. Og selv om disse ikke legger seg under Superocean Heritage, er det klare klassiske designelementer som er hentet frem fra skuffene. Dette gjør seg spesielt gjeldende på skiven, som med sektorinndelingen for minuttmarkeringene får et aldri så lite snev av 60- og 70-tallet – inspirert av den tids Superocean Slow Motion-modeller.

Mange ulike alternativer

Breitling holder på ingen måte igjen på lanseringen og gir kjøperne et vell av alternativer allerede fra første stund. Det inkluderer både størrelser og ulike materialer.

I den minste størrelsen, 36 millimeter, kommer tre ulike stålvarianter i henholdsvis hvit, turkis eller oransje farge. De to siste er definitivt de sprekeste hva angår fargevalg og kontrastfargen på indre skive gir et ganske annet ansikt enn den helhvite utgaven.

Mellomstørrelsen 42 millimeter byr på langt mer trygge fargevalg, og lanseres i første omgang med enten sort, blå eller hvit indre tallskive. Førstnevnte med sort bezel, mens de to siste får en mørk blå variant. Små hint av rød eller gult bryter opp og gir et hint av ekstra sportslighet.

At Breitling kanskje forventer at størrelsen på 42 millimeter blir den mest populære, skinner igjennom når man vender blikket mot de mer spesielle utgavene i samme størrelse. Her finner man nemlig én variant i bronse med grønn tallskive, samt én utgave med bezel av roségull og sort tallskive. I tillegg kommer en spesialutgave i stål designet av Kelly Slater.

Som modellseriens markedsføringsansikter utad, henter nemlig Breitling frem sin «Surfer Squad» med nevnte Slater i spissen. Den verdenskjente surferen har spesialdesignet én av klokkene, med fargeinspirasjon fra en klokke hans far skal ha brukt – med nettopp oransje tallskive og grønn gummirem. Utgaven kommer i et begrenset opplag på tusen eksemplarer.

Også i 44 millimeter finner vi mange ulike alternativer, inkludert én variant i bronse med brun tallskive. I tillegg gjør den spreke turkisfargen et comeback, sammen med en sort, en blå og et mørkegrønt alternativ.

Storebror i lanseringen er to utgaver i velvoksne 46 millimeter. Disse holder seg til trygge farger, henholdsvis blå eller sort, som også begge kan leveres på enten lenke eller gummirem.

Felles for alle variantene er et selvtrekkende Breitling 17 på innsiden, som etter hva jeg vet er selskapets variant av ETA 2824-2. Det byr på litt beskjedne 38 timer gangreserve, men er likevel et godt og meget velprøvd urverk. Et heldekkende baklokk skjuler imidlertid mekanikken fra innsyn.

Alle variantene deler en oppgitt vannresistens til 300 meter, énveis roterende bezel med keramisk innlegg og muligheten for både gummirem (i matchende farge som tallskive/bezel) eller lenke. Her hintes det også om mikrojustering i spennen på begge deler, så vi håper det er korrekt.

Om stålvariantene frister er det opp til egen smak hvilken variant som blir den utvalgte, for det er kun små forskjeller i veiledende pris. Disse legger seg fra 49.000 kroner (36 millimeter på gummirem) til 52.300 kroner (44 millimeter med lenke).

Full oversikt og øvrige priser er tilgjengelige på breitling.com.

Støtt oss videre!
Tidssonen tror på frivillig støtte fra de som har glede av oss.
Støtt oss ved å handle i vår nettbutikk, og ved å like oss på Facebook her og her!