Leses nå
Breitling Navitimer 1 Airline Editions

Breitling Navitimer 1 Airline Editions

Breitling flyr inn i 2019 med nyheter inspirert av merkets historie over skyene.

Nykomlingene tilkommer “capsule”-kolleksjonen, hvor Breitling skal plassere sine modeller som spiller på historiske elementer. De tre første urene hyller kommersielle flyselskaper fra deres (og Navitimerens) gullalder på 60- og 70-tallet.

Reklame for Breitling Navitimer fra 50-tallet. (Kilde: Breitling)

De tre utvalgte (og for lengst nedlagte) flyselskapene er Pan Am, Swissair og TWA – hver med sin distinkte fargekombinasjon på tallskiven. Kronografens layout er som vanlig på Navitimer 1 B01, med minutter, timer og sekunder ved henholdsvis klokken 9, 6 og 3. Kassen er også velkjent innenfor Navitimer-kolleksjonen, og måler her 43 mm. Airline Edition står da mellom gigantmodellene med diameter på 46 mm og de noe mer konservative utgavene som kommer i 41 mm.

På innsiden tikker det automatiske kaliberet B01, som har vært produsert in-house hos Breitling siden 2009. Urverket, som har 70 timer kraftreserve, brukes som kjent også av Tudor. Innsynet til urverket er også dekorert med flyselskapets logo. Fra butikk har du tre remkombinasjoner: Lær, mesh eller en mer tradisjonell stållenke.

Urene er limiterte i produksjonstid, men ikke i antall og er ei heller nummererte. Fra april vil de være tilgjengelige hos både Breitlings egne butikker og autoriserte forhandlere. Prismessig vil de ikke skille seg merkbart ut fra resten av de andre utgavene av Navitimer 1 – som det nå begynner å bli nokså mange av (jeg teller 64 ulike kronograf-referanser av Navitimer 1 på Breitlings nettsider).

Les også...


ANNONSE


Bak Pan Am-logoen tikker Breitling egenproduserte kaliber B01.

Personlig synes jeg Swissair-versjonen er den mest vellykkede designmessig. Med sine sterke kontraster – svart mot hvitt og rødt – harmonerer det hele godt med Navitimerens retropreg. Hyllesten til Pan Am er også spenstig, og skiller seg positivt ut blant sine søsken.

Denne nye kolleksjonen er enda et tegn på at Breitling er på vei tilbake i bedre form med Georges Kern i front som CEO. Det gir håp om at vi har noe bra i vente i Basel om en knapp måneds tid.

  • Modell: Breitling Navitimer 1 Airline Editions.
  • Det ytre: Kasse i stål, 43 mm diameter, 14.25 mm tykkelse – tallskive med kronograf og logaritmisk skala for utregning av blant annet gjennomsnittshastighet og drivstofforbruk – 3 bar vannresistent.
  • Det indre: Breitling Manufacture Caliber 01, COSC-sertifisert, selvopptrekkende kronograf – timer, minutter, sekunder og dato – 70 timer gangreserve.
  • Pris: Fra 8.275 amerikanske dollar – tilgjengelig fra april 2019.