Leses nå
Breitling lanserer Super Chronomat

Breitling lanserer Super Chronomat

To nye barske kronografer som lukter av 80-tallet.

Breitling er et av få store merker som i år kjører sitt eget lanseringsløpt uten tilknytning til noen messer. Etter å ha lansert en helt ny Chronomat-kolleksjon i 2020, fulgte merket i dag opp med underkolleksjonen Super Chronomat.

Som navnet antyder dreier det seg om bøsere tolkninger av Chronomat-temaet, med to modeller som begge har 44 mm diameter. Den ene er en ordinær kronograf basert på det egenprodusert B01-verket, mens den andre byr på en spesiell fireårs kalender. Begge leveres med blå eller svart skive – samt mulighet for brun på kalender-modellen.

Super Chronomat B01 44

Bilde: Breitling

La oss kikke nærmere på den enkleste og rimeligste varianten først. Designet er åpenbart avledet fra fjorårets nye Chronomat, men alt er litt større og litt tøffere. Kronograf-knappene er nå av den skrudde typen, mens bezelen har fått keramisk innlegg. Keramikk har også funnet veien til kronen og knappene.

Bilde: Breitling

Remmene av er gitt et tekstilaktig mønster på overflaten, mens formen er inspirert av de særegne Roleaux-lenkene som forbindes med Chronomat-modellene. Alternativt kan Super Chronomat leveres på lenke, som kommer med den spesielle UTC-modulen som mange klokkefans nok drar kjensel på.


ANNONSE


Breitling kaliber B01. Bilde: Breitling

Super Chronomat Four-Year Calendar

Mens Super Chronomat B01 44 er en slags Chronomat på steroider, er den nye Super Chronomat 44 Four-Year Calendar noe vi ikke har sett tidligere i Chronomat-kolleksjonen. Ved første øyekast kan det minne om en evighetskalender – men noe så «vanlig» er det faktisk ikke.

Bilde: Breitling

Derimot er det snakk om det Breitling kaller en «fireårs kalender», som kort forklart legger seg et sted mellom en årskalender og en evighetskalender. Denne kalender-mekanismen tar høyde for februars 28 dager, men må justeres hvert skuddår.

Urverket er et Breitling kaliber 19, som i realiteten er et 2892-A2 med en spesiell kalendermodul. Pakken har blitt brukt av Breitling i flere tidligere modeller, men har aldri vært kjørt ut i Chronomat-kolleksjonen før nå.

Bilde: Breitling

Førsteinntrykk

Er «mer å ta i, mer å være glad i»? Svarene vil nok variere. Super Chronomat fremstår som klassisk «stor» Breitling – slik mange elsker, og nesten like mange hater.

Bilde: Breitling

Enkelte har hvisket om en fremtid med et mer moderat og elegant Breitling, uten de store og barske klokkene merket bygde seg opp på tidlig i 2000-årene. Akkurat det kan det godt hende CEO Georges Kern har en plan om – men samtidig beviser dagens lansering at tøffing-klokkene neppe vil forsvinne helt.

Personlig hoppet jeg ikke av begeistring over fjorårets Chronomat-kolleksjon, og savnet litt ekstra krydder. Super Chronomat er defintivt klokker som vekker mer følelser, med en mer skamløs og brautende fremtoning.

Om det er bra eller dårlig tror jeg likevel det må bli opp til hver enkelt å vurdere.

Bilde: Breitling

Fakta og pris

Breitling Super Chronomat B01 44
Breitling Super Chronomat 44 Four-Year Calendar

Diameter: 44 mm
Tykkelse: 14,45 mm (B01) / 14,55 (Four-Year)
Remfeste: 22 mm
Kassemateriale: Rustfritt stål / 18k rødt gull
Urskive: Svart / blå / brun
Glass: Safirglass
Vannresistens: 200 m (B01) / 100 m (Four-Year)
Lenke / rem: Lenke i rustfritt stål / lenke i 18k rødt gull / gummirem / lenke i rustfritt stål m. UTC-modul

Urverk: Manufakturkaliber B01 / kaliber 19 (basert på ETA 2892-A2)
Type: Mekanisk, selvtrekkende
Funksjoner: Timer, minutter, små sekunder, dato, kronograf (B01) / Timer, minutter, sekunder, kronograf, fireårs kalender, månefase (Four-Year)
Frekvens: 28.800 vph (4 Hz)
Gangreserve: 70 t (B01) / 42 t (Four-Year)

Tilgjengelighet: Mai 2021
Veiledende priser: Fra 88.250 kroner (B01) / fra 153.000 kroner (Four-Year)

Mer informasjon og alle priser er tilgjengelig på breitling.com.


ANNONSE