Leses nå
Breitling lanserer Navitimer B02 Chronograph 41 Cosmonaute Limited Edition

Breitling lanserer Navitimer B02 Chronograph 41 Cosmonaute Limited Edition

  • En moderne tolkning av Scott Carpenters Navitimer fra 1962.
  • Markerer 60 år siden romekspesidjonen Mercury-Atlas 7.
  • Kun 362 eksemplarer – med en prislapp på 115.450 kroner.

For 60 år siden var det romfart og utforsking av verdensrommet som var på alles lepper. I en kamp mellom nasjoner – og klokkeprodusenter – ble grensene stadig flyttet for hva som var mulig for menneskeheten å oppnå, i ferden utenfor vår egen atmosfære.

Reklame for Breitling Navitimer fra 1960-tallet.

I 1962 var Mercury-Atlas 7 blant ekspedisjonene som pushet grensene. Ombord fartøyet Aurora 7 gjorde Scott Carpenter tre runder rundt jordkloden, med en spesialbestilt Breitling Navitimer med 24-timersvisning rundt håndleddet. Det markerte samtidig «the first Swiss wristwatch in space» og Breitlings kanskje stolteste øyeblikk innen klassisk romfart. Klokken til Carpenter fikk for øvrig alvorlige skader fra saltvannet den ble utsatt for, under den tre timer lange aksjonen for å hente astronauten opp fra kapselen som landet i Atlanterhavet.

60 år etter Carpenters ferd kommer nå en spesialutgave for å hedre denne unike Navitimer Cosmonaut-utgaven, med oppdatert urverk og i et sterkt begrenset opplag.

Den nye spesialutgaven av Navitimer Cosmonaut.

Nyheten følger samme oppskrift som de nylig oppdaterte Navitimer-modellene, som ble lansert tidligere i år. Det betyr en 41 millimeter stor og 13 millimeter høy urkasse i stål, men med en litt uventet bezelring i det edle metallet platina. På plass er den uvanlige inndelingen i 24 fremfor 12 timer som vi kjenner fra Cosmonaute, men med en oppskrift som likevel er umiskjennelig Navitimer.

Likt både originalen og de helt nyeste tolkningen av den ikoniske modellen, byr Breitling på den klassiske AOPA-logoen på en sort tallskive. Nytt fra originalen er imidlertid flere detaljer, som B02-urverket på innsiden og bruken av safirglass på begge sider av klokken.

Scott Carpenters originale klokke fikk alvorlige skader.

Gjennom safirglasset vil man blant annet kunne skimte spesiell graveringer på urverket, som ordene “Carpenter,” “Aurora 7″-logoen og “3 orbits around the Earth».

Baklokket byr videre på inngraveringer av datoen for Mercury-Atlas 7 (24. mai 1962), «One of 362» og frasen «First Swiss wristwatch in space». Antallet klokker hentes for øvrig fra antall ganger Carpenter lå i bane rundt jordkloden (3), samt årstallet for ekspedisjonen (62).

Nyheten kan leveres både med sort alligatorrem eller på stållenke. Veiledende pris er 115.450 kroner på rem, eller 119.050 kroner på lenke.

Støtt oss videre!
Tidssonen tror på frivillig støtte fra de som har glede av oss.
Støtt oss ved å handle i vår nettbutikk, og ved å like oss på Facebook her og her!