Leses nå
Breitling lanserer Chronomat GMT – med Erling Haaland som frontfigur

Breitling lanserer Chronomat GMT – med Erling Haaland som frontfigur

  • Breitling utvider Chronomat-kolleksjonen med en 40mm GMT-modell i fem varianter.
  • Nyheten frontes av Erling Haaland i en ny kampanje.

I slutten av forrige uke skrev vi at Erling Haaland er ny ambassadør for Breitling. Samtidig kunne det sveitsiske merket røpe at den norske stjernespissen snart ville dukke opp i en ny kampanje, knyttet til lanseringen av en helt ny modell.

Nå har dagen brått kommet – og la oss starte med selve klokken.

Lytt også til Klokkelandslagets spesial: Haalands nye Breitling, Rolex-raset fortsetter og Patek fornyer Nautilus

Chronomat Automatic GMT 40

Fem nye Breitling Chronomat Automatic GMT 40.

Etter at den nyeste generasjonen Chronomat ble presentert i 2020, har kolleksjonen i følge Breitling blitt en av merkets bestselgere. For herrene har de mest aktuelle modellene hatt en diameter på 42 mm eller større – eller et hopp helt ned til 36 mm dersom man ønsket noe mindre.


ANNONSE


Nye Chronomat Automatic GMT 40 er ikke bare en ny mellomstørrelse, men introduserer også en ny komplikasjon i den populære kolleksjonen. Som navnet antyder er det snakk om en GMT-modell, som ved hjelp av en ekstra rød timeviser kan vise tiden i to ulike tidssoner samtidig.

Breitling Chronomat Automatic GMT 40 med hvit tallskive.

Totalt kommer den nye modellen i fem ulike varianter, fordelt på skivefargene hvit, blå, svart, grønn og antrasitt. Den 40 mm store kassen er laget av rustfritt stål, og har en tykkelse på 11,77 mm. Breitling oppgir også et mål fra øvre horn til nedre horn på 47,4 mm.

Fronten er utstyrt med et ripesikkert safirglass, mens baklokket er av den heldekkende typen. Med kronen skrudd godt på plass er vannresistensen på 200 meter. I tråd med de søskenmodellene leveres Chronomat Automatic GMT 40 på Breitlings særegne rouleaux-lenke.

Urverket er det COSC-sertifiserte Breitling Caliber 32, som tidligere har vært finspråk for et lett tilpasset ETA 2893-2. Gangreserven er på rundt 42 timer, og frekvensen er på 28.800 halvsvingninger per time.

Norsk veiledende pris er satt til 66.500 kroner for alle de fem variantene.

Promotert av Haaland

Erling Haaland med den nye Chronomat Automatic GMT 40.

For mange vil kanskje lanseringens innslag av Erling Haaland være vel så interessant som klokken. Manchester City-spissen har som kjent signert som ambassadør for Breitling, og debuterer nå som en av frontfigurene i kampanjen for Chronomat Automatic GMT 40.

I følge den offisielle pressemeldingen har også Haaland selv sans for nyheten:

«I like what the GMT stands for. It means you can be in one place even when part of you is somewhere else,” said Erling Haaland, who chose the Chronomat Automatic GMT 40 with a white dial. «In my case, that’s back home in Norway».

Erling Haaland i aksjon for Breitling på Nadderud under filming i sommer.

Som ambassadør for merket er naturligvis hans mening betalt. Hvorvidt Haalands valg og bruk av Chronomat Automatic GMT 40 skyldes en genuin interesse for modellen, kan det nok være ulike meninger om.

Dette og flere aktuelle nyheter diskuteres også i vår bonusepisode av Klokkelandslaget, som nå er tilgjengelig for lytting.


ANNONSE