Leses nå
Tett på: Breitling Avenger Hurricane

Tett på: Breitling Avenger Hurricane

Det er en stund siden «alle» skulle ha store klokker, og Breitling var kanskje den som gjorde store klokker aller best. Fortsatt er det nok av dem som ikke har noe i mot å ha i alle fall én stor og maskulin klokke i samlingen, og undertegnede er blant de som gjerne innrømmer å ha store klokker som en liten (no pun intended) «guilty pleasure».

breitling-avenger-hurricane-1049

Årets nye Breitling Avenger Hurricane er en STOR klokke på hele 50 mm – en såkalt «XXL diameter» i følge merket selv. Breitling legger ikke noe skjul på at modellen kan oppfattes som noe ekstrem, men understreker at modellen er i tråd med deres filosofi om instrumenter for profesjonelle brukere. Tror du allikevel at Avenger Hurricane bare er «stor og dum», må du tro om igjen. For modellen har nemlig noen ess i ermet.

La oss starte med den gigantiske urkassen. Her har nemlig Breitling valgt bort stålet vi vanligvis forbinder med Avenger-serien, og heller gått for et hi-tech og ultralett komposittmateriale. Materialet, som har fått navnet «Breitlight», gjør urkassen 3,3 ganger lettere enn om den hadde vært i titan, og hele 5,8 ganger lettere enn en tilsvarende urkasse i stål. Breitlight hevdes å være svært riperesistant, og korrosjonsbestandig, antimagnetisk og hypoallergenisk. Nøyaktig hva materialet består av, holder Breitling foreløpig tett til brystet.

breitling-avenger-hurricane-1052


ANNONSE


Tar man en nærmere kikk på urskiven, oppdager man straks at det er snakk om en 24-timersvisning, fremfor tradisjonell 12-timersvisning. Et dristig valg fra Breitling, men temmelig konsistent med Breitling sin link til piloter og det militære, hvor 24-timers tidsformat er standard. Designmessig har skiven det samme språket vi kjenner fra tidligere Avenger-modeller, og ingen kan beskylde Breitling for å lage klokker med dårlig lesbarhet. De gule detaljene er et holdt til et minimum, og oppleves som sporty men smakfullt.

breitling-avenger-hurricane-1050

Avenger Hurricane har fått et fast gravert baklokk, som dekker over et Breitling manufakturkaliber B12. Dette kronografverket er basert på det mer kjente in-house kaliber B01, og må ikke forveksles med det Lemania-baserte Breitling kaliber 12. Det selvtrekkende verket er COSC-sertifisert, og har en gangreserve på 70 timer.  Bruken av et in-house urverk, er et smart trekk som trolig scorer Breitling flere poeng hos entusiastene.

breitling-avenger-hurricane-1063

På håndleddet oppleves Avenger Hurricane som svært lett, og med bind for øynene ville man trolig gjettet at man hadde med et dimensjonsmessig mindre ur å gjøre. Visuelt er det ingen tvil om at klokken har en stor tilstedeværelse, men samtidig bidrar den forholdsvis kraftige dreibare kransen, til å trekke den oppfattede størrelsen ned. Allikevel, denne klokken går ikke akkurat lett under skjortekanten.

breitling-avenger-hurricane-1061

Rent bruksmessig har Breitling Avenger Hurricane en stor og god krone, samt store kronograftrykkere, som trolig lar seg enkelt operere også med hansker. Og 100 meter vannresistanse bør være nok for de fleste, og den sporty tekstilremmen med gule sømmer og gummiert underside, fungerer like godt på land som i vann.

breitling-avenger-hurricane-1053

Mange har nok lett for å avfeie store klokker som «show off» og lite raffinerte, men Breitling Avenger Hurricane viser at stor diameter, innovative materialer og et skikkelig in-house-urverk, kan gå hånd i hånd. Helhetlig er kvalitetsfølelsen høy, og prisen på 85.000 kroner fremstår som riktig relativt til konkurrentene.

Mer informasjon om Breitling er tilgjengelig på breitling.com.

[separator type=»space»]