Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
Blancpain og Hodinkee lanserer Fifty Fathoms MIL-SPEC L.E. for Hodinkee

Blancpain og Hodinkee lanserer Fifty Fathoms MIL-SPEC L.E. for Hodinkee

Jon Henrik Haraldsen

Årets siste «Hodinkee-spesial» er en vi godt kan like.

Etter noen dager med hint og nedtelling i sosiale medier har Hodinkee omsider trukket sløret av sin nyeste limited edition. Lanseringen skjer nøyaktig én uke etter at Hodinkee presenterte den nye (og nå utsolgte) G-SHOCK-en i samarbeid med John Mayer og Casio.

Blancpain Fifty Fathoms MIL-SPEC Limited Edition for Hodinkee er en ny spesialmodell begrenset til kun 250 eksemplarer. Designet er inspirert av den historiske (og ikoniske) MIL-SPEC 1, som ble utviklet for militær bruk av Blancpain for på slutten av 50-tallet. Sammenlignet med øvrige Fifty Fathoms, er det mest karakteristiske trekket den spesielle fuktighetsindikatoren på nedre del av urskiven.

Blancpain Fifty Fathoms MIL-SPEC Limited Edition for Hodinkee (Bilde: Hodinkee)

En lignende hyllest til Mil-Spec 1 ble introdusert av Blancpain i 2017, i form av Tribute to Fifty Fathoms MIL-SPEC i 500 eksemplarer. Dagens lansering fra Hodinkee er ikke så rent ulik denne, men har flere mindre forskjeller som kan være svært betydningsfulle for kresne samlere. Blant de mest påfallende endringene er overgangen til matt svart urskive, børstet fremfor polert kasse, bezel med færre markeringer, hvite visere, samt fravær av datovindu og den lille platen på siden av kassen.

Urverket er Blancpains egenproduserte kaliber 1154, som er et toppmoderne selvtrekkende verk med 4 dagers gangreserve og en silisium-balanse. For anledningen er det utstyrt med en spesialprodusert rotor, som inkluderer navnet «HODINKEE» under Blanpains logo.

Det er for øvrig verdt å nevne at dette ikke er første gang Blancpain og Hodinkee har satt hodene sammen. I fjor sommer ble Fifty Fathoms Bathyscaphe Limited Edition for Hodinkee lansert i Hodinkee Shop og et utvalg av Blancpains egne fysisk butikker.

Førsteinntrykk

Det er ikke uten grunn at 2017-utgaven av MIL-SPEC har blitt en favoritt blant samlere og entusiaster. Klokken bygger er en vellykket moderne nytolkning av et ikonisk design, med det som i manges øyne er perfekte dimensjoner. Et spennende alternativ til Rolex, for de som vil ha noe annerledes og mer håndverksorientert.

Hodinkee-utgaven av Fifty Fathoms fremstår ikke bare som minst like god som forgjengeren fra 2017, men er mine øyne kanskje også en anelse heftigere. De små justeringene som er foretatt trekker klokken definitivt i en mer i retning av en verktøykloke, skjønt prisen taler om noe annet.

Alt i alt fremstår Blancpain Fifty Fathoms MIL-SPEC Limited Edition for HODINKEE som en svært vellykket spesialmodell som trolig raskt vil finne sine kjøpere. Noe annet vil være veldig rart, for i annenhåndsmarkedet selges 2017-versjonen av MIL-SPEC nå for godt over veiledende pris.

(Bilde: Hodinkee)

Fakta og pris

Blancpain Fifty Fathoms MIL-SPEC Limited Edition for HODINKEE
5008 11B30 NABA

Diameter: 40,3 mm
Tykkelse: 13,23 mm
Kassemateriale: Rustfritt stål
Urskive: Matt svart
Glass: Safirglass
Vannresistens: 30 bar (300 m)
Rem: Svart tekstilrem

Urverk: Blancpain manufakturkaliber 1154
Type: Mekanisk, selvtrekkende
Funksjoner: Timer, minutter, sekunder
Frekvens: 21.600 vph (3 Hz)
Gangreserve: 4 dager

Tilgjengelighet: 250 eksemplarer, desember 2020
Veiledende pris: 14.400 amerikanske dollar

Mer informasjon er tilgjengelig på shop.hodinkee.com.

Støtt oss videre!
Tidssonen tror på frivillig støtte fra de som har glede av oss.
Støtt oss ved å handle i vår nettbutikk, og ved å like oss på Facebook her og her!