Leses nå
Blancpain Fifty Fathoms Bathyscaphe

Blancpain Fifty Fathoms Bathyscaphe

Blancpain har satset tungt på dykkerur de seneste årene. Blant annet har merket utvidet den populære Fifty Fathoms-kolleksjonen, med de 50-tallsinspirerte Bathyscaphe-modellene. Den selvtrekkende Fifty Fathoms Bathyscaphe ble introdusert i 2013 i forbindelse med Fifty Fathoms sitt jubileum, mens en kronograf-utgave ble lansert året etter.

I år lanserte Blancpain en ny variant av deres enkleste Bathyscaphe-modell, nærmere bestemt deres selvtrekkende «tre-hånds»-modell. Her har metall måttet vike for grå plasmakeramikk.

blancpain-fifty-fathoms-bathyscaphe-0715

Satsningen på teknisk keramikk er så tydelig at jeg vil kalle det et fenomen, innad i Blancpain sitt morselskap, Swatch Group. For også søsterselskapet Omega har lansert flere nye modeller med stort innslag av keramikk de seneste årene. Keramikk er allikevel langt i fra noe nytt område for Swatch Group, for denne materialklassen har blitt testet og perfeksjonert gjennom mange år. Bare se på Rado.

blancpain-fifty-fathoms-bathyscaphe-0719


ANNONSE


Hvordan påvirker materialvalget «looket» til klokken? Umiddelbart vil man kanskje tro at det retroinspirerte Bathyscaphe-designet trekkes i en mer moderne retning – noe det til dels også gjør. Samtidig har den grå plasmakeramikken et utseende som minner en hel del om DLC-behandlet stål eller titan.

Dykkerkransen i blå keramikk med «Liquidmetal» timemarkører, samt den matchende blå urskiven, trekker imidlertid uret tilbake mot det moderne, og på papiret virker kanskje miksen mellom gammelt og nytt litt forvirret. Heldigvis er det ikke slik i praksis, og designet funker – rett og slett.

blancpain-fifty-fathoms-bathyscaphe-0718

Den 43 mm stor urkassen sitter godt på hånden, men er merkbart større enn typiske dykkerur som Rolex Submariner og de nye 39,5 mm Omega Planet Ocean. Komfortmessig føler jeg ingen nevneverdig forskjell, men med 23 mm bredde mellom hornene, virker klokken noe større rent visuelt.

blancpain-fifty-fathoms-bathyscaphe-0728

Fifty Fathoms var opprinnelig en «toolwatch», og det er nok både visse forpliktelser og forventninger forbundet med navnet. Nye Bathyscaphe gjør ikke skam på arven, og byr både på et énveis roterbar dykkerkrans med godt definerte klikk, samt en vannresistanse på 300 meter.

Les også...

På innsiden av klokken sitter et Blancpain kaliber 1315, som er et moderne in-house-produsert urverk introdusert i 2008. Verket har faktisk hele tre seriekoblede fjærhus, som gir en gangreserve på omkring fem dager. Videre er det selvtrekkende verket utstyrt med en balansefjær utført i silisium, som både byr på lav vekt, god sjokkresistanse, og gode antimagnetiske egenskaper. I følge Blancpain, ble verket utviklet med sportsklokker i tankene, men kaliber 1315 byr allikevel på et forholdsvis høyt finishnivå.

blancpain-fifty-fathoms-bathyscaphe-0724

Klokken leveres i utgangspunktet på en blå canvas eller NATO-inspirert rem, men vil sikkert goså gjøre seg meget godt på en alligatorrem. For designet er såpass raffinert, at dette ikke vil bli noen åpenbar stilkrasj.

blancpain-fifty-fathoms-bathyscaphe-0730

Blancpain Fifty Fathoms Bathyscaphe har en veilledende pris på 12.800 amerikanske dollar, og plasserer seg dermed litt mellom to større grupperinger. Den er dyrere enn typiske alternativer fra Omega og Rolex, men rimeligere og tøffere enn typiske sportsklokker fra f.eks. Audemars Piguet og Patek Philippe etc.


ANNONSE