Leses nå
Visning av Sinn hos Urmaker Jacobsen

Visning av Sinn hos Urmaker Jacobsen

Kvalitetsurene fra tyske Sinn har vært en Tidssonen-favoritt i en årrekke, men har inntil nylig ikke vært representert ved en norsk forhandler. Like etter Baselworld i april i år ble det imidlertid klart at urene nå blir tilgjengelige i Norge gjennom Urmaker Jacobsen på Lillestrøm.

Urmaker Jacobsen er en «ekte» urmakerforretning og et kjent og kjært navn for klokkeinteresserte på Østlandet. Forretningen er blant annet autorisert forhandler av Breitling, og er kjent for sitt store utvalg klokker fra den populære sveitsiske produsenten.

DSCF2250

Denne gangen er det imidlertid Sinn som står på programmet, og torsdag 06. juni ble Tidssonens lesere invitert til en eksklusiv visning av deres nyankomne klokkemodeller.


ANNONSE


EZM (Einsatzmesser/Mission Timer) og dykkerklokker

DSCF2261Trolig en av de mest populære Sinn-modellene, Sinn U2 (EZM 5) med 24-timers visning av én ekstra tidssone.

DSCF2226Sinn UX GSG 9 (EZM 2B) er en av svært få quartz-drevne klokkemodeller som er både populære og vel ansett blant det klokkeinteresserte publikum. En Tidssonen-review av denne modellen finnes for øvrig her. Og ja, for de som måtte lure er klokken det offisielle tjenesteuret for det tyske politiets tier 1 kontraterrorstyrke, GSG 9.

DSCF2249Sinn EZM 3 med invertert kasse (kronen på venstre side). Uret er vanntett til hele 500 meter og som flere av de andre Sinn-modellene er klokken også tilgjengelig med gummirem. EZM 3 har i likhet med UX blitt omtalt tidligere på Tidssonen, og anmeldelsen finner du her.

DSCF2230Sinns kanskje særeste modell er utvilsomt EZM 7 som ble designet for bruk av brannmenn. Vanskelig å forstå markeringene på skiven? Trøst deg med at heller ikke vi forstod stort.

DSCF2224EZM 10 TESTAF har en diameter på 44 mm, men grunnet integrerte chronograph pushere virker den meget nett på håndleddet. Klokken ble opprinnelig utviklet for som en pilotklokkemen har allikevel en oppgitt vanntetthet på 200 meter.

DSCF2266EZM 10 har i likhet med flere av EZM-modellene en den karakteristiske drying capsule som er en del av Sinns AR avfuktningsteknologi.

Chronographer og andre modeller

DSCF2257Sinn 103 Ti UTC TESTAF deler fargepaletten til EZM 10, men her er det snakk om en mer klassisk pilot chronograph med en mer beskjeden diameter på 41 mm.

DSCF2255Baklokket gir innsyn til et Valjoux 7750 GMT urverk.

DSCF2237Modellen 103 St har mange fellestrekk med 103 Ti, men har et atskillelig mer vintageinspirert design som minner litt om både Heuer Bund og Breguet XX. Særdeles vellykket design og trolig en av Sinns peneste klokker.

DSCF2264Det mangler heller ikke på vintagereferanser hos 103 Classic som med sitt tricompax layout kan sende tankene til både vintage Daytona og Speedmaster. Pent!

DSCF2244Dersom man ikke er spesielt begeistret for modeller med bezel, er 356 Sa PILOT et attraktivt alternativ.

DSCF2245Dersom man ikke vet bedre, er det lett å avfeie 903 St som en skamløs Breitling Navitimerkopi. Faktum er imidlertid at Sinn kjøpte rettighetene til å bruke Naivtimer 806/809 designet av Breitling under quartzkrisen på 70-tallet.

DSCF2236Sinn er primært kjent for klokker designet for hard eller aktiv bruk, og deres Finanzplatz-kolleksjon er neppe den mest kjente. Det er synd, for modell 6090 en svært lekker klokke med 3-tidssoner og en hyggelig pris. Det er heller ikke noe å si på tilbehøret som følger med Finanzplatz-klokkene.

Avsluttende bilder og noen ord

Sinns kolleksjon er temmelig omfattende, og mens de mest populære modellene vil lagerføres vil alle modeller kunne skaffes raskt på bestilling.

DSCF2269DSCF2270DSCF2271

Innledningsvis ble det nevnt at Urmaker Jacobsen er en «ekte» urmakerforretning. Hva mente jeg egentlig med det?

DSCF2227For undertegnede må en «ekte» urmakerforretning ha faglig kompetanse til å bistå kunden gjennom hele eierskapet av uret: Fra gode og kunnskapsrike råd ved kjøp og valg av riktig klokke, til service og reparasjoner.

Mens enkelte klokkemerker må tilbake til produsenten for nødvendige reparasjoner og service, forsikret innehaver og urmaker Jørgen Borling om at service på Sinn vil gjøres på stedet. Dette er meget gode nyheter for både eksisterende eiere og potensielle kjøpere av disse flotte klokkene fra Frankfurt.

DSCF2256En velkjent TS bruker med sin tøffe Panerai Submersible.

DSCF2233TSer med sin nydelige Audemars Piguet 15400 og undertegnede med Glashütte Original PanoMaticLunar XL (beklager elendig kameraarbeide!).

 

Takk til Urmaker Jacobsen ved Jørgen og Andreas for en meget hyggelig og lærerik aften!


ANNONSE


View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.