Leses nå
Bell & Ross lanserer BR05 Chrono

Bell & Ross lanserer BR05 Chrono

Fjorårets franske snakkis kommer nå som kronograf.

De seneste årene har vi vært vitne til drøssevis med nye luksuriøse stålklokker med integrert lenke. Bell & Ross er blant de som har kastet seg på trenden, og kunne i fjor høst presentere den nye BR05-kolleksjonen. Mottakelsen i entusiastmarkedet var mildt sagt mikset, men det franske merket har fortsatt å introdusere variasjoner av den omdiskuterte modellen – inkludert sommerens skjeletterte utgaver.

I dag lanseres BR05 Chrono som kolleksjonens første kronograf. Ikke overraskende er designet umiskjennelig BR05, men diameteren har vokst fra 40 til 42 mm. Der urskiven på de enklere utgavene har tallene 3 og 9, har BR05 Chrono underskiver for små sekunder og minutter. Formen er åpenbart inspirert av modellens bezel, og har et sølvfarget bånd som gir kontrast mot de ellers svarte eller blå urskivene.

Urverket oppgis å være et BR-CAL.301, som er Bell & Ross’ kodespråk for et modfisert ETA 2894-2. Kort og godt er det snakk om en modulært ETA kronografverk, som er basert på det mer kjente ETA 2892-A2. Gjennom glasset i baklokket møter blikket en spesiell skjelettert rotor, hvor klober dekorert med klassisk perlage kan skimtes gjennom åpningene.

BR-CAL.301. (Bilde: Bell & Ross)

Ved lansering er BR05 Chrono tilgjengelig i stål med svart eller blå urskive, og med valget mellom matchende gummirem eller stållenke. Kjenner vi Bell & Ross rett, skal man ikke se bortifra at øvrige varianter vil presenteres i ikke så altfor fjern fremtid.


ANNONSE


(Bilde: Bell & Ross)

Førsteinntrykk

På godt og vondt var fjorårets introduksjon av BR05 noe som engasjerte. Etter at designet har fått litt tid til å sette seg, har nok denne sterke impulsen om elsk eller hat også blitt noe redusert.

I mine øyne fremstår BR05 Chrono som en naturlig videreføring av kolleksjonen, og et forutsigbart neste skritt. Basert på forutsetningen om at klokken er en BR05, er det ingen trekk ved klokken som føles feil, og både layouten på urskiven og knappene er flott integrert i designet. Personlig syns jeg modellen har litt sterkere 70-talls-vibber sammenlignet med forgjengerne uten kronograf.

BR05 Chrono er etter alt å dømme gode nyheter for de som falt pladask for BR05 – men samtidig neppe en modell som kan omvende kritikerne. Bell & Ross har imidlertid aldri vært et merke for massene – og en slik tilnærming er kanskje i seg selv verdt å hylle.

Bell & Ross BR05 Chrono. (Bilde: Bell & Ross)

Fakta og pris

Bell & Ross BR05 Chronograph
BR05C-BU-ST (svart) / BR05C-BU-ST (blå)

Diameter: 42 mm
Kassemateriale: Rustfritt stål
Urskive: Svart, solstrålemønster / blå, solstrålemønster
Glass: Safirglass (front / baklokk)
Vannresistens: 100 m
Rem / lenke: Gummirem med foldespenne / lenke av rustfritt stål

Urverk: BR-CAL.301 (basert på ETA 2894-2)
Type: Mekanisk, selvtrekkende
Funksjoner: Timer, minutter, små sekunder, dato, kronograf
Frekvens: 28.800 vph (4 Hz)
Gangreserve: 42 timer

Tilgjengelighet: Oktober 2020
Veiledende pris: 59.000 kroner (gummirem) / 65.000 kroner (lenke)

Mer informasjon er tilgjengelig på bellross.com.


ANNONSE