Leses nå
Baume & Mercier lanserer tre nye Clifton Baumatic

Baume & Mercier lanserer tre nye Clifton Baumatic

  • Baume & Mercier utvider den klassiske Clifton Baumatic-kolleksjonen.
  • Høstslippet omfatter tre nye referanser inkludert en liten og en stor komplikasjon.
  • Veiledende priser fra 35.360 til 300.560 kroner.

Saken du nå leser er en redaksjonell artikkel som er skapt uavhengig av våre Tidssonens kommersielle aktiviteter. Likevel er det vår plikt å opplyse om at merket som omtales også føres i Tidssonen nettbutikk.

Helt siden fjorårets utgave av Watches & Wonders har Baume & Mercier satset tungt på sportskolleksjonen Riviera.

Kanskje har det en sammenheng med at sommeren er over, og at vinterens festdager er neste store begivenhet i kalenderen. For det sveitsiske merket retter nå fokus mot dressklokkene i kolleksjonen Clifton Baumatic, og utvider serien med tre nye referanser.

Clifton Baumatic Date er allerede tilgjengelig i en rekke ulike farger, men en enkel svartlakkert tallskive har glimret med sitt fravær – vel å merke for den COSC-sertifiserte varianten med kryss på skiven. Les gjerne vår test av den hvite utgaven som kom i 2018 her.


ANNONSE


Baume & Mercier Clifton Baumatic Date.

Formelen er ellers uendret, med en 40 mm kasse av rustfritt stål, som er 11,3 mm tykk. Urverket er det selvtrekkende Baumatic BM13 med 5 dagers gangreserve, som er utviklet og produsert i samarbeid med ValFleurier. Grunndesignet benyttes også av merker som IWC og Panerai – som i likhet med både Baume & Mercier og ValFleurier tilhører luksuskonglomeratet Richemont.

Prisen er på linje med de eksisterende søskenmodellene, og er etter en prisjustering 1. oktober satt til 35.360 kroner.

Clifton Baumatic Day-Date Moon Phase kommer nå i blå fumé, som vi tidligere har sett i både enklere og mer kompliserte søskenmodeller. Eksteriøret er ellers uendret, med en 42 mm stålkasse som har en tykkelse på 13,2 mm.

Baume & Mercier Clifton Baumatic Day-Date Moon Phase.

Urverket er en nær slektning av tidligere nevnte Baumatic BM13, men det mer kompliserte BM14 byr i tillegg til tidsvisning på dag, dato og månefase. Tross ekstrafunksjonene opprettholder urverket gangreserven på 120 timer.

Veiledende pris er satt til 51.480 kroner, som er identisk med den eksisterende varianten med grå fumé.

Clifton Baumatic Perpetual Calendar er på mange måter «glorie-klokken» i Baume & Merciers kolleksjon. Til nå har fargevalget stått mellom hvitt eller blått, men tallskiven kommer nå i grå fumé.

Baume & Mercier Clifton Baumatic Perpetual Calendar.

Teknisk tilhører urverket Baumatic BM13-familien, men er matchet med en Dubois-Dépraz 55102 modul med evighetskalender. Dermed vises både dato, dag, måned, skuddår og månefase, og skal i teorien kunne gå uavbrutt uten justering frem til år 2100. Gangreserven på urverket er fortsatt på hele 5 dager.

Kassen er utført i 18 karat rødt gull, og har design som skiller seg ut fra de øvrige modellene i Clifton Baumatic-kolleksjonen. Diameteren er på 42 mm, og tykkelsen er oppgitt til 12,1 mm.

Veiledende pris er satt til 300.560 kroner, og modellen er med god margin den dyreste Baume & Mercier tilbyr for øyeblikket.


ANNONSE