Leses nå
«Bacs to Basics»

«Bacs to Basics»

Klokkeeksperten Aurel Bacs har entret YouTube med en ny serie.

Aurel Bacs er utvilsomt klokkeverdenens mest kjente auksjonarius. I tillegg til ha hatt noen av verdens dyreste og mest sjeldne klokker under hammeren, er han nærmest å anse som ansiktet utad for den velrenommerte klokkeavdelingen til auksjonshuset Phillips.

I flere år har Bacs også vært jurypresident for den årlige Grand Prix d’Horlogerie de Genève (GPHG), og brukes hyppig som ekspertkommentator for klokker av store internasjonale medier. Kjente du ikke til Aurel Bacs fra før, er navnet definitivt verdt å merke seg.

Denne måneden debuterte Bacs med en egen videoserie som publiseres via Phillips’ YouTube-kanal. Et velkomment innslag i den voksende YouTube-jungelen av selvutnevnte klokkeeksperter, invistorer, gråmarkedsdealere.

Uavhengig klokkejournalistikk er det definitivt ikke, men serien oppleves slettes ikke som «reklamete». Snarere tvert i mot deler Bacs tanker, historier og kunnskap, som kan være av interesse for de fleste med sansen for klokker.


ANNONSE


Ikke overraskende handler det om vintage, og rammen for serien er et utvalg eldre klokker fra klokkeprofilens private samling. Og som Bacs sier selv – «ikke en eneste F.P.Journe, ikke en eneste Patek Philippe Grand Complication, ikke en eneste Paul Newman, ikke en eneste Royal Oak».

Derimot møter vi et variert utvalg vintage fra merker som Omega, Jaeger-LeCoultre, Heuer, Movado og Universal Genève. Alle klokkene serveres med en personlig historie, men Phillips har også mekket noen bonusepisoder hvor Bacs gir mer generelle tips og perspektiver på fenomener innen klokker.

Alle episodene av «Bacs to Basics» er tilgjengelig gratis på YouTube hos Phillips Watches. I skrivende stund er det publisert seks ordinære episoder og to bonusepisoder, men flere ventes komme i løpet av de nærmeste ukene.

Perfekt underholdning for late sommerdager.


ANNONSE