Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
Tett på A. Lange & Söhne Zeitwerk Date

Tett på A. Lange & Söhne Zeitwerk Date

Litt nærkontakt med A. Lange & Söhnes digitale jubilant.

En Zeitwerk er sjelden «kjærlighet ved første blikk». men figurerer desto oftere på bevandrede entusiasters lister over såkalte «grails» – klokker man drømmer om, men som ofte er utenfor rekkevidde. For mange er nok Langes digitale klokker noe man gradvis begjærer, i det man sakte men sikkert forstår nøyaktig hvor eksepsjonelle de er.

Selv om den ikke er en limited edition, er det på sin plass å anse A. Lange & Söhnes nye Zeitwerk Date som en slags feiring av Zeitwerks 10-årsjubileum (alle Langes SIHH-nyheter finner du for øvrig her). I likhet med «originalen» fra 2009, byr årets nykommer på den særegne digitale tidsvisningen med vinduer for timer og minutter, samt egen sekundskive og gangreserve. Det som er nytt av året røpes imidlertid av navnet – Zeitwerk Date.

A. Lange & Söhne Zeitwerk Date.

Å legge til en datofunksjon kan kanskje virke trivielt, men la oss ikke glemme at Zeitwerk i utgangspunktet er en estetisk og mekanisk særing. Et tradisjonelt datovindu ville trolig sett rart ut, og var heller ikke teknisk mulig å integrere uten å bryte den særegne layouten på tallskiven. Lange har derfor løst problemet ved å introdusere en unik løsning, hvor en datoring omgir den grå tallskiven. Selve ringen er utført i glass, hvor tallene er transparente, og aktuell dato markeres med rødt fra undersiden.

Zeitwerk Date er litt større en den opprinnelige modellen fra 2009.

Kompromissløse som Lange er, har de ikke «bare» slengt på en ny modul, men redesignet urverket fra bunnen av. Kaliber L043.8 opprettholder likevel grunntrekkene vi kjenner fra tidligere Zeitwerk-modeller, inkludert den patenterte remontoir-mekanismen. Ikke bare bidrar den til mer uniform kraftoverføring til balansen, men sørger også for at diskene for tidsvisning hopper hvert minutt (og time). Estetisk er urverket en fryd for øyet, spekket med detaljer og en rå finisj Lange nesten er alene om.

Langes egenproduserte kaliber L043.8 er en fryd for øyet. Legg spesielt merke til den særegne T-formede remontoir-broen.

Ikke overraskende er Zeitwerk Date noe større enn jubilanten den feirer. Diameteren har vokst til 44,2 mm, og hele kassen er utført i hvitt gull. Knappen kl. 8 flytter datoen, mens knappen kl. 4 gir separat justering av timedisken. Sistnevnte er lagt til som følge av datofunksjonen, som nå krever at timedisken opererer på 24 timer (selv om disken bare viser 1-12 timer). Dermed slipper man å skru seg helt i hjel med kronen kl. 2.

Dato indikeres med rød markering på glassringen.

Personlig mener jeg de enkleste Zeitwerk-referansene fortsatt er de peneste. De mest kompliserte er derimot Zeitwerk Striking Time, Decimal Strike, og Minute Repeater. Hvor skal man plassere nye Zeitwerk Date? I mitt hode ligger den ganske nærme den hakket vakrere «grunnmodellen» – men er helt alene om å være den desidert mest praktiske klokken i hele Zeitwerk-familien.

  • Modell: A. Lange & Söhne Zeitwerk Date – 148.038.
  • Det ytre: Kasse i hvitt gull – 44,2 mm diameter, 12,3 mm tykkelse – safirglass foran og bak – grå tallskive av sølv.
  • Det indre: Lange kaliber L043.8, egenprodusert – manuelt opptrekk – hoppende digital time- og minuttvisning, skive for sekunder, dato og indikator for gangreserve – 72 timer gangreserve – 18.000 vph – remontoir-mekanisme – dekorert og montert for hånd.
  • Pris: 89.000 euro (inkl. tysk moms) – levering fra juni 2019.

Støtt oss videre!
Tidssonen tror på frivillig støtte fra de som har glede av oss.
Støtt oss ved å handle i vår nettbutikk, og ved å like oss på Facebook her og her!