Leses nå
A. Lange & Söhne 1815 Tourbillon med emaljeskive

A. Lange & Söhne 1815 Tourbillon med emaljeskive

A. Lange & Söhne 1815 Tourbillon med emaljeskive.

I år er det fire år siden A. Lange & Söhne introduserte haute horlogerie-kreasjonen 1815 Tourbillon. Nå lanseres modellen i sin kanskje ultimate variant, med en lekker hvit emaljeskive.

A. Lange & Söhne 1815 Tourbillon med emaljeskive. Bilde: A. Lange & Söhne.
A. Lange & Söhne 1815 Tourbillon med emaljeskive. Bilde: A. Lange & Söhne.

A. Lange & Söhne 1815 Tourbillon med emaljeskive blir tilgjengelig i kun 100 eksemplarer. Rundt 30 manuelle prosesser må til for produsere hver skive. Med «railway-track» minuttskala, samt rødfarget 12-numeral, kan det med rette trekkes paralleller til historiske lommeur. For å få plass til den nye skiven, har kassen vokst med 0,2 mm. Her huses også 1815 Tourbillons lille hemmelighet.

Langes kaliber L102.1 er et deilig skue for alle klokkeinteresserte, men urverkets største styrke ligger gjemt i mikromekanikken. Tourbillonen har blitt ustyrt med en moderne nyvinning, i form av en «stop-seconds» og «zero-reset» mekanisme. Trekkes kronen ut, stopper balansen i tourbillon-buret øyeblikkelig, og sekundviseren hopper tilbake til 0. Det gir en presisjon ved tidsjustering, som tidligere ikke var mulig for slike urverk.

Langes manuelt opptrekkbare kaliber L102.1. Bilde: A. Lange & Söhne.
Langes manuelt opptrekkbare kaliber L102.1. Bilde: A. Lange & Söhne.

Joda, på papiret er A. Lange & Söhnes nye limited edition «kun» en eksisterende modell med ny skive. I praksis er den en sjelden miks av tradisjonelt håndverk, og moderne mikromekanikk. Kanskje også den ultimate «time-only» tourbillonen på markedet.

 

Spesifikasjoner:

  • Modell og referanse: A. Lange & Söhne 1815 Tourbillon – ref. 730.079F.
  • Det ytre: 39,5 mm diameter, 11,3 mm tykkelse –  kasse i platina –safirglass i front og baklokk –  kobberskive med hvit emalje – blånerte visere – svart alligatorrem med foldespenne i platina.
  • Det indre: Lange kaliber L102.1, manuelt opptrekkbart – timer, minutter, sekunder via 1-minutts tourbillon – patenterte «stop-seconds» og «zero-reset» mekanismer – 72 timer gangreserve – 21.600 vph – platine og klober i ubehandlet tysk sølv, finisjert for hånd, håndgravert balanseklobe.
  • Pris og tilgjengelighet: 198.000 euro – 100 eksemplarer.