Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
A. Lange & Söhne presenterer 1815 Chronograph «Concorso Edition»

A. Lange & Söhne presenterer 1815 Chronograph «Concorso Edition»

En ny drømmeklokke fra Lange – men kun i ett eneste eksemplar.

Hvert år trekker bilentusiaster fra hele verden til det ærverdige hotellet Villa d’Este, ved vestkysten av Comosjøen nord i Italia. Concorso d’Eleganza Villa d’Este er primært et show dedikert til eldre og klassiske biler, med utdelinger av hovedprisen Coppa d’Oro Villa d’Este («Best of Show») og Concorso d’Eleganza Design Award.

Bak det prestisjefylte arrangementet står BMW Group og Villa d’Este, sammen med et lite knippe samarbeidspartnere og støttespillere.

Gravert baklokk på 1815 Chronograph «Concorso Edition». Bilde: A. Lange & Söhne

Siden 2012 har A. Lange & Söhne vært en av disse – og like lenge har det tyske merket premiert vinneren av «Best of Show» med en spesiell klokke. Tidligere har det vært snakk om en Lange 1 Time Zone «Como Edition» med gravert hengslet baklokk, hvor hver utgave har vært unik.En eksklusiv klokke i ett eksemplar, som ikke er tilgjengelig for kjøp over disk.

1815 Chronograph «Concorso Edition»

I helgen (1. til 3. oktober) var det duket for et gjensyn med Concorso d’Eleganza Villa d’Este, som i fjor ble avlyst grunnet den pågående pandemien. I kjent stil stod Lange nok en gang for en tikkende premie i konkurransen – men modellen ble for første gang endret til noe nytt.

A. Lange & Söhne 1815 Chronograph «Concorso Edition». Bilde: A. Lange & Söhne

1815 Chronograph «Concorso Edition» er en vri på den allerede lekre 1815 Chronograph, som for anledningen er gitt flere unike trekk. Kassen av hvitt gull måler fortsatt 39,5 mm i diameter, men er som tidligere premier utstyrt med et hengslet og gravert baklokk. Mest oppsiktsvekkende er nok likevel urskiven i rødt gull, som er utført med brune underskiver for økt kontrast.

Kronografen i sitt rette element. Bilde: A. Lange & Söhne

Ellers har klokken en kjent ingrediensliste med et manuelt opptrekkbart kaliber L951.5 på innsiden av kassen. Et usedvanlig vakkert kronografverk, med nært slektskap til den noe mer kjente Datograph.

Urverket skjules av et hengslet baklokk. Bilde: A. Lange & Söhne

Tradisjonen tro finnes Concorso 2021-utgaven av 1815 Chronograph kun i ett unikt eksemplar, som ble tildelt årets vinner av Coppa d’Oro. Likevel må det være lov å håpe på at Lange vil introdusere en lignende urskive i kolleksjonen.

Mer informasjon er tilgjengelig på alange-soehne.com.

Støtt oss videre!
Tidssonen tror på frivillig støtte fra de som har glede av oss.
Støtt oss ved å handle i vår nettbutikk, og ved å like oss på Facebook her og her!