Leses nå
A. Lange & Söhne lanserer Datograph Perpetual Tourbillon

A. Lange & Söhne lanserer Datograph Perpetual Tourbillon

Lange introduserer ny haute horlogerie-kreasjon basert på den ikoniske Datograph.

[separator type=»thin»]

Følg Tidssonen på Facebook og Instagram for flere oppdateringer fra SIHH!

[separator type=»thin»]

Da A. Lange & Söhne lanserte sin Datograph i 1999, var det nok flere prestisjetunge sveitsere som satt kaffen i halsen. På innsiden klokken satt det første nye helintegrerte kronografverket på nesten 20 år, som i tillegg bød på et eksepsjonelt høyt teknisk nivå og finish. Den første Datograph la også fundamentet for nyere modeller som Datograph Auf/Ab (se vår dybdeomtale her) og Datograph Perpetual.

ALS_740_036_FS_a6

For 2016 lanserer A. Lange & Söhne en helt ny Datograph-modell. Uret er den mest kompliserte Datograph til nå, og byr på en kombinasjon av kronograf, evighetskalender og tourbillon.

Å integrere den eksklusive tourbillon-komplikasjonen gjøres ikke over natten, og faktisk er det snakk om et nyutviklet urverk som danner basis for modellen. Det opptrekkbare manufakturkaliberet  L952.2 byr på utsøkte tekniske detaljer som øyeblikkelig skifte av dato/dag/måned/skuddår (ved midnatt), og tourbillon med Lange sin patenterte «stop seconds»-funksjon.


ANNONSE


Til tross for det nye designet, er hovedkarakteristikkene til Datograph fortsatt inntakte. Vi snakker med andre ord kronograf med flybackfunksjon og presis «hoppende» sekunderteller. Verket har en gangreserve på 50 timer, og tikker med en frekvens på 18.000 vph.

Når det gjelder klokkens ytre, har Datograph Perpetual Tourbillon fått en urkasse i platina på 41,5 mm i diameter, og en elegant svart urskive i sølv som matcher det blankpolerte edle metallet i kassen. Designet er gjenkjenbart Lange, og familietilhørigheten til de andre Datograph-søsknene er påfallende stor.

ALS_740_036_D_a6

Visuelle detaljer inkluderer en indikator for månefase produsert med Lange sin laserteknologi og patenterte belegg. Til sammenligning med Datograph Perpetual, vil kjennere kanskje også legge merke til at indikatorene for skuddår, dag og måned er endret. Også indikatoren for gangreserve har fått ny plassering mellom kl. 9 og 10.

Les også...

ALS_740_036_RS_a6

Men hvor er så denne tourbillonen? I ikke ukjent Lange-stil falt valget på diskresjon , og for uinnvidde røper ikke urets fremside hvilken hemmelighet som skjuler seg. Vender vi uret rundt, åpenbares imidlertid tourbillonen kl. 12. Noen vil kanskje kalle det «stealth wealth» på sitt beste, og ifølge Lange sin tekniske direktør, Anthony de Haas, var tanken å skape en klokke for entusiaster som finner større glede i «å vite at tourbillonen er der», fremfor show-off.

A. Lange & Söhne Datograph Perpetual Tourbillon blir tilgjengelig i kun 100 eksemplarer, og har fått en pris på 295.000 euro før avgifter.

Mer om A. Lange & Söhne er tilgjengelig på alange-soehne.com.


ANNONSE