Leses nå
A. Lange & Söhne Saxonia Dual Time

A. Lange & Söhne Saxonia Dual Time

De tyske manufakturet A. Lange & Söhne blir viet en del oppmerksomhet her på Tidssonen. Det er ikke så rart, for det Glashütte-baserte merket står bak det som av kjennere regnes som noen av de ypperste masseproduserte urene i verden. I tillegg blir Lange Uhren snart representert her til lands ved sin første norske autoriserte forhandler. Dette kommer vi naturligvis tilbake til på et senere tidspunkt.

Saxonia-kolleksjonen kan trolig regnes som merkets innstegsmodeller, og det er kanskje nærliggende å sammenligne denne med den velkjente Calatrava-kolleksjonen til sveitsisk Patek Philippe. I år fikk hele Saxonia-kolleksjonen en ansiktsløftning, hvor A. Lange & Söhne Saxonia Dual Time er den som byr på flest funksjoner.

A. Lange & Söhne Saxonia Dual Time ble offisielt introdusert i 2011, og årets oppdaterte modell har gjennomgått noen subtile endringer, som inkluderer en redesignet urskive og en mindre 38,5 millimeter urkasse (ned fra 40 mm). I en urverden hvor de fleste produsentene heller øker urenes dimensjoner, er dette trekket et tydelig bevis på Lange sin posisjon som en av få tilbydere av en eksklusiv tidløs eleganse som i liten grad lar seg prege av midlertidige trender.

Funksjonsmessig byr Saxonia Dual Time på muligheten til å følge en ekstra tidssone, som vises via den blånerte sentrerte viseren og den lille tavlen med 24-timersvisning plassert kl. 12. Med sine blå indekser mellom kl. 18 og kl. 6, fungerer den lille tavlen også effektivt som en dag/natt-indikator. Dual Time-funksjonen betjenes enkelt ved de avlange trykkerne som er plassert på urets venstre side.

A. Lange & Söhne Saxonia Dual Time tilbys i rødt eller hvitt gull – begge med sølvfarget urskive.  Sammenligner urskiven med den opprinnelige 2011-modellen, vil man straks oppdage at teksten er samlet inn mot skiven sentrum, og de nye doble gullbatongene kl. 3, 6, 9 og 12. I motsetning til f.eks. Lange 1, er det klassisk symmetri som dominerer Saxonia Dual Time sitt ytre.

Lange kaliber L086.2
Lange kaliber L086.2

Bak safirkrystallen i baklokket har vi innsyn til Lange sitt selvtrekkende in-house kaliber L086.2, som er dekorert etter manufakturets sedvanlige høye standard. Legg spesielt merke til balansekloben, som håndgraveres individuelt av en av Lange sine gravører. Dette er langt i fra typisk masseproduksjon, og faktisk bærer arbeidet så stort preg av håndverkeren, at Lange vil kunne fortelle nøyaktig hvem av deres ansatte som står bak jobben. Rotoren ser ved første øyekast ut til å være utført i gull, men ser man ekstra godt etter vil man oppdage at denne har en todelt konstruksjon med et ytre element i platina.

A. Lange & Söhne Saxonia Dual Time er et diskré ur for kjøpere som trolig vet helt nøyaktig hva Lange står med tanke på kvalitet, håndverk og prestisje. Dette er tidløs eleganse som snakker for seg selv, med null behov for markedsføringsprat og gimmick.

Oppdatert med priser i euro 02.02.2015:

Norsk pris er ikke tilgjengelig for øyeblikket, men prisen i euro er oppgitt til EUR 25.800 (rødt gull) og EUR 26.4800 (hvitt gull).

Noen spesifikasjoner:

  • Modell: A. Lange & Söhne Saxonia Dual Time
  • Utsiden: Urkasse i rødt eller hvitt gull, 38,5 mm diameter, 9,1 mm tykkelse, safirkrystall i front og baklokk. Skinnrem i alligator.
  • Innsiden: Selvtrekkende mekanisk Lange kaliber L086.2. Ca. 72 timer gangreserve, 267 deler.
  • Funksjoner: Timer/minutter, sekunder, ekstra tidssone, 24-timersvisning med natt/dag-indikator.

Mer informasjon er tilgjengelig på A. Lange & Söhne sin hjemmeside, www.alange-soehne.com.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.