Leses nå
50 KLOKKER – moderne ikoner, kultklassikere og glemte helter

50 KLOKKER – moderne ikoner, kultklassikere og glemte helter

En ny norsk klokkebok signert yours truly.

Jeg har lenge hatt et ønske om å skrive min egen bok om klokker. Men det var ikke før jeg ble kontaktet av Jæren Forlag i fjor våres at ballen for alvor begynte å rulle.

Forlaget fra Bryne vet et og annet om å utgi litteratur om klokker på norsk. I 2013 ble boken Alltid velkledd lansert, og i tre år senere kom oppfølgeren Alltid velkledd vol. 2. De to bøkene fra Ivar Line har med årene blitt velkjente titler blant norske entusiaster.

50 KLOKKER – fra tusenårsskiftet og frem til nå

For min første bok om klokker ønsket jeg å gå i en egen retning, og fokusere på klokkene og tidsperioden som ligger mitt hjerte nærmest. En litt annerledes klokkebok for entusiaster, av en entusiast.

50 KLOKKER er en reise gjennom noen av mine tikkende favoritter – fra tusenårsskiftet og frem til i dag. Klokker som trigger min personlige entusiasme gjennom design, mekanikk, historisk kontekst eller nostalgi.


ANNONSE


En håndfull av disse har allerede fått kultstatus i samlerkretser, og enkelte kan kalles moderne ikoner. Noen av klokkene faller inn under kategorien «neo-vintage», mens andre ligger for nær vår tid. Med et par hederlige unntak har de fleste for lengst gått ut av produksjon.

Utvalgte fakta, personlige betraktninger, kuriosa og lærerike innstikk – 50 KLOKKER er ikke et dyptpløyende referanseverk, men en underholdende bok om klokker i den formen jeg selv nyter å lese. Skrevet på et lettforståelig form som passer både nybegynnere og viderekomne.

Boken er fri for store tabeller med spesifikasjoner, romantiserende historiefortelling og «markedsføringsbullshit». Samtidig er det lagt igjen nok spor og hint til at spesielt interesserte enkelt kan finne mer info på eget initiativ.

50 KLOKKER er min vri på genuin klokkeglede, og byr på en bredde av klokker som kan være ukjent (eller glemt) for mange klokkeinteresserte. En bok som stimulerer til å gå litt utenfor komfortsonen, og stole mer på magefølelsen. For gjør man det blir klokkeinteressen enda mer fantastisk og interessant enn den allerede er!

«50 KLOKKER – Moderne ikoner, kultklassikere og glemte helter» lanseres 21. september 2023 og har en veiledende pris på 499 kroner.

Boken kan forhåndsbestilles i Tidssonens nettbutikk, men blir også tilgjengelig hos norske bokhandlere på nett og i butikk.


ANNONSE