Leses nå
SIHH 2017: Girard-Perregaux – en oversikt

SIHH 2017: Girard-Perregaux – en oversikt

Det er nok en del nyere klokkeinteresserte som ikke har fått helt «taket» på Girard-Perregaux. Merket var i en del år fraværende i det norske markedet, inntil det i 2015 ble hentet tilbake igjen. Markedsføringsmessig er heller ikke GP blant de mest synlige, som kombinert med en bred satsning på både haute horlogerie og rimeligere inngangsmodeller, kan skape en viss forvirring. Men la det ikke være noe tvil – det moderne GP tilhører den øvre klassen av sveitsiske urmerker.

girard-perregaux-laureato

Årets hyggeligste overraskelse fra merket, var reintroduksjonen av deres Laureato. Denne sportsmodellen ble opprinnelig introdusert i 1975, og gikk gjennom flere iterasjoner før den gikk ut av produksjon for noen år siden. Den tilhører altså samme tidsperiode som de mer kjente Royal Oak, Nautilus, Ingenieur, og 222 (Overseas).En 41 mm jubileumsmodell ble riktignok introdusert under Baselworld i fjor (med mikset mottakelse), men nå lanseres en full kolleksjon.

Nye Laureato er tilgjengelig i utgaver på 34, 38 og 42 millimeter, samt en 45 mm flaggskipmodell med tourbillon. Samtlige med in-house urverk. En rekke ulike konfigurasjoner er tilgjengelig, men utgaven på 42 mm i stål eller titan, var den som gjorde best inntrykk. Prismessig starter denne på 10.370 sveitsiske franc.


ANNONSE


girard-perregaux-1966-wwtc-1

En av manufakturets mest gjenkjennbare modeller er utvilsomt deres «WW.TC» worldtimer. Årets 1966 WW.TC er en nytolkning av temaet, men denne gangen slankere og mer elegant enn noensinne. Det er snakk om et særdeles elegant ur i stål eller rødt gull, som har en svært kledelig diameter på 40 mm, og en tykkelse på 12 mm. På innsiden sitter GP sitt varianter av det etter hvert velkjente manufakturkaliberet GP03300. Herligheten har fått en prislapp på 11.570 sveitsiske franc i stål, mens rødt gull legger seg på 22.390.

girard-perregaux-neo-bridges

Girard-Perregaux er ikke akkurat redd for kontraster. Samtidig som de lanserer svært klassiske modeller, har de også en hypermoderne side. Spesielt kommer den til uttrykk i deres haute horlogerie-kreasjoner. Med sin nærmest monokrome stil, fremstår Neo-Bridges som svært moderne, og med åpenbare referanser til GP sin ikoniske «Tourbillon med tre broer».

Det hele ser ganske komplisert ut, men Neo-Bridges er faktisk litt enklere enn man skulle tro. For det første har modellen kun to broer, og for det andre er det ikke snakk om noen tourbillon – det er derimot et stort men ordinært balansehjul, som har fått æresplass kl. 6 i fronten. Urkassen i titan måler 45 mm i diameter, og klokken har en veilledende pris på 22.500 sveitsiske franc.

girard-perregaux-planetarium-tri-axial

Sist men ikke minst presenterte Girard-Perregaux den nye Planetarium Tri-Axial. Klokken kombinerer GP sin trippelakse-tourbillon, roterende miniatyrglobus med natt/dag-indikator, samt en indikator for månefase. Både globusen og månefase-disken er håndmalt, med eksepsjonell utførelse og presisjon. Med sine 48 mm er ikke klokken akkurat noen småtass, men det er masse finmekanikk som skal få plass i urkassen av rødt gull. Ikke rart GP har vunnet flere av de gjeveste prisene i Grand Prix d’Horlogerie de Genève de seneste årene.


ANNONSE