Leses nå
Omega lanserer «Deep Black»

Omega lanserer «Deep Black»

Vanligvis lanserer Omega sine mest spennende og iøynefallende klokker under Baselworld. Men det finnes ingen regel unntak, og nylig lanserte merket en litt overraskende råtass som vekker oppmerksomhet.

SE_Planet_Ocean_Deep_Black_group

Omega Seamaster Planet Ocean «Deep Black» deler flere likheter med to av Omega sine mest populære klokker, Planet Ocean og salgssuksessen Speedmaster «Dark Side of the Moon» fra 2013.

Det nye dykkeruret har fått en diameter på 45,5, med en kasse laget i en enkelt blokk gråsvart teknisk keramikk. Materialbruken går også igjen i dykkerkransen og den urskiven.


ANNONSE


«Deep Black» er tilgjengelig i totalt fire ulike varianter, hvor forskjellene primært er av estetisk art. Den helsvarte modellen og modellen med innslag av 18k «Sednagull» (Omega sitt røde gull), byr på polerte innslag på de keramiske urkassene, og blankpolerte urskiver. De blå og røde versjonene, har på sin side fått en røffere børstet og matt finish.

Samtlige av variantene har en intern GMT-ring festet til urskiven, «Liquidmetal» eller «Ceragold» tall og indekser, og klassisk ytre dykkerkrans. I likhet med årets nye Planet Ocean-kolleksjon, har den røde og blå utgaven innslag av gummi mellom kl. 12 og kl. 3 på de keramiske dykkerkransene. Mindre detaljer omfatter den helsvarte modellens Omega-symbol og «He» i  «Liquidmetal» på heliumsventilen og kronen, mens de røde og blå versjonen har disse i innlagt gummi.

Det er ikke alltid dykkerur leveres med safirkrystall i baklokket, men Omega har klart å kombinere dette med en vannresistanse på hele 600 meter. Dermed har man fritt innsyn til Omega sitt «Master Chronometer» kaliber 8906, som er offisielt sertifisert av METAS (Swiss Institute of Metrology).

SE_Planet_Ocean_215.92.46.22.01_caseback

Denne nye sertfiseringen ble introdusert av Omega i fjor, og innebærer testing som er strengere enn den tradisjonelle COSC-sertifiseringen. Men urverket er også COSC-sertifisert. Det selvtrekkende kaliber 8906 har gode antimagnetiske egenskaper (opptil 15.000 Gauss), byr på visning av GMT/ekstra 24-timers tidssone, og har en gangreserve på omkring 60 timer.

Med unntak av «Deep Sea» med Sedna, leveres klokkene på gummiremmer med en spesiell tekstilaktig overflate, og konstrastsøm som matcher urenes øvrige fargeskjema. Sedna-modellen har på sin side en «vanntett» skinnrem, med gummiert bakside. Alle remmene kommer med en matchende solid foldespenne.

De nye Omega Seamaster Planet Ocean «Deep Black»-urene ventes hos norske forhandlere i november/desember. Prismessig vil den svarte, røde og blå utgaven ligge på 101.100 kroner, mens utgaven med innslag av gull, har fått en pris på 133.800 kroner.

SE_Planet_Ocean_215.92.46.22.01

Mer informasjon om Omega er tilgjengelig på omegawatches.com.

[separator type=»thick»]
otteren-690x120

ANNONSE