Værktøy sett til klokke

Medlem
23. april 2012
Innlegg
2.342
Sted
Stavanger
Ok, skal være rask

Jeg fant 31USD på paypal, og tenkte jeg skulle kjøpe noe
Jeg skal bli urmaker (er 15år)
Jeg skulle justert en seiko 5 military (13+ ved normal bruk)
Jeg har lyst til å kjøpe et klokke verktøysett

Så, er det noen forslag på sett som inneholder : (obs, dårlig norsk!!!)

Skrutrekkere i forskjellige str.
Sånn dings man justerer til å passe i spora på et skrulokk så man kan opne en klokke
Pinsett(er)
Liten hammer til å slå "bracelet pins" ut med
Det man setter oppå "bracelet pins" og slår på med hammeren (pleier å være 3forskjellige str.
Watch case holder
Dings man setter "bracelet" i, og tvinger pinnene ut med ved å skru
Kanskje en liten lupe?

Ja, rett og slett et værktøysett som inneholder det mest grunnlegende for å lære å mekke klokke. Ett sted må det starte ikke sant?

Noe ala dette : Professional 20-in-1 Tool Set Kit for Watch Repair - Worldwide Free Shipping - DX. (er utsolgt da) :/
 
Bra, vi trenger flere urmakere. Tror du kommer langt med det verktøyet du har kjøpt deg - inntil videre. Kjøpte det samme settet som deg. Kvaliteten er ikke mye å skryte av, men det er jo ikke akkurat grovmekanikk du holder på med;)

Det er snakk om at det skal arrangeres en nytt urmakerkurs for nybegynnere her på sonen. Følg med på forumet så dukker det plutselig opp en tråd fra Greg.

Lykke til med justeringen!
 
Kurs sa du? Jeg møter opp :)

Ja, kan jo skjønne at settet ikke akkurat er noe superkvalitet, men det er vel mye for prisen da man tenker på at det bare skal drive å mekke på noe low end, og gjøre litt batteriskift for noen kamerater :D

Men det klokkekurset, det kunne jeg vært SVÆRT interessert i å møte opp på, noen jeg kan kontakte, eller følge med på så jeg finner ut om det eventuelt blir noe av? Greg ble liksom litt for lite beskrivende?:confused:
 
Brukernavnet er Greg, han med pornostjerne som avatar. Send en pm eller vent og se.
Mener å huske egenandelen sist var rundt 2-3000 med lommeur å skru på inkludert
 
Hei jeg er... Greg :) Er desverre ikke så mye nytt på gang på kursfronten. Vil uansett annonsere her tydelig når og hvis det blir noe nytt kurs. skal du virkelig inn i mekaniske klokker vil nok den typen verktøysett du foreslår være snevert. Dette da du ikke bare skal åpne og skru uret fra hverandre, men også smøre- olje det. Da trenger du også noe forbruksmateriale, olje ect. Jeg tror jeg har foreslått det før, mulig det var til noen andre, ta TimeZone sitt kurs. Jeg har tatt kurs 1 og 2. Der får du handlet rett materiale i form av pakker som hører med til kurs, inkludert urverk. Kurs 1 er veldig likt det helgekurset jeg arrangerte. Kurs del 2 vil lære deg å ta grei service på et relativt komplisert standardverk, Eta 2836-2.
 
Ok....

Nja, noe internettkurs blir det nok ikke.

Og jada, skjønner at jeg trenger mere værktøy, og redskaper etterhvert som tiden går, men som sagt, så fant jeg bare glemte 31usd på paypal, som jeg bare brukte på noe....

Meg greg, hvis jeg skal lære meg klokke, og hvordan alt henger sammen (kan det obligatoriske, og prinsippet med hvordan de fleste delene sammhandler). Hva burde jeg begynne å skru på?

Kjøpe billige kinaklokker? Slitene lommeur på bukta?
 
Lommeur er litt større, og følgelig synes i hvert fall jeg at det er mye lettere å se hva du driver med, samtidig som det, på tross av alder synes å være jevnt over bedre kvalitet på disse enn de billigste kinaverkene jeg har sett. Det er vanskelig å sette sammen deler som er dårlig tilpasset i utgangspunktet. Du må ha lupe for å komme i mål uansett, i hvert fall i starten.
 
Ok, lupe er sånn forstørrelsesglass man setter på øyet ikke sant? Isåfal, så har jeg massehvis av de hjemme...

Da tar jeg å bestiller noen gamle lommeur fra bukta jeg, så får vi se hvordan det går... (sikkert rett vest de første gangene, men får begynne med enkle ting :) )