Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
Zenith lanserer Heritage Cronometro Tipo CP-2

Zenith lanserer Heritage Cronometro Tipo CP-2

Jon Henrik Haraldsen

Uheldigvis var jeg ikke blant de innvidde, som fikk sjansen til en forhåndstitt på den nye Zenith Heritage Cronometro Tipo CP-2 under årets Baselworld. Men nylig ble klokken omsider offisielt lansert, og endelig er både designet og spesifikasjonene bekreftet sort på hvitt.

03-2240-4069-21-c774

Jeg tror de færreste vil være uenige i at det er snakk om et usedvanlig vakkert ur, med en estetikk som umiddelbart minner en hel del om vintage Heuer Bundeswehr (eller Luftforsvaret) og desslike. Denne likheten er ikke tilfeldig, for Zenith sin nye kronograf, er inspirert av deres historiske «A. Cairelli Tipo CP-2», fra omtrent samme tidsperiode.

Den originale Zenith Tipo CP-2 ble utstedt til det italienske militæret sine F-104 Starfighter skvadroner, fra en gang på 60-tallet. Klokken erstattet Tipo CP-1. som ble produsert av Breitling og Leonidas. Det var den Roma-baserte distributøren «A. Cairelli», som stod bak de totalt 2.500 Zenith-kronografene. I realiteten ikke alle disse urene levert Marina Militare eller Aeronautica Militare Italiana. Det spekuleres i at de italienske myndighetene feilet i å innfri sin betaling til A. Cairelli, men uavhengig av årsak, er det et faktum at flere av disse urene ble solgt til sivile. Revolution viser til estimater fra alt mellom 2.000/500, til 50/50 fordeling mellom militært og sivilt.

03-2240-4069-21

I følge Zenith, har Tipo CP-2 gjort det svært sterkt i auksjonsmarkedet de seneste årene. Spesielt er det de militært utstedte urene, som anses å være de mest attraktive for samlerne. Da er det kanskje ikke så rart at merket prøver å fange litt av denne magien.

Zenith sin nye Heritage Cronometro Tipo CP-2, er ingen direkte reproduksjon. Men den føyer seg imidlertid inn i rekken av nytolkninger, som langt på vei er nummeret inntil. Faktisk såpass tett inntil, at det er på sin plass å berømme Zenith for å tørre å satse på et slikt design. Her frir merket helt klart til entusiastene – noe som for øvrig kler Zenith svært godt.

03-2240-4069-21_3

I likhet med den historiske Tipo CP-2, har den moderne arvtakeren urkasse i stål, som måler 43 millimeter. Det som er på innsiden av urkassen, er naturlig nok endret. Det manuelt opptrekkbare Zenith kaliber 146, har blitt skiftet ut med et mer moderne og selvtrekkende El Primero 4069. Layouten på urskiven bærer imidlertid lite preg av denne endringen, og fortsatt er det snakk om et design med underskiver kl. 3 og 9, og fritt for datovindu.

Zenith Heritage Cronometro Tipo CP-2 er tilgjengelig i kun 1.000 eksemplarer, og den veilledende prisen er satt til 70.700 kroner.
[separator type=»space»]

otteren-690x120