Leses nå
Zenith DEFY Classic Midnight

Zenith DEFY Classic Midnight

En egen nattehimmel på armen!

For noen uker siden tyvstartet klokkeprodusentene i LVMH-gruppen (Zenith, Bulgari, Hublot, TAG Heuer m.fl) klokkeåret 2020 ved å arrangere en egen klokkeuke i Dubai. Blant nyhetene som skilte seg ut var DEFY Classic Midnight – Zeniths forsøk på å kapre det kvinnelige publikum.

Konseptet er egentlig forbausende enkelt; en DEFY Classic med redusert kassestørrelse, kombinert med en vakkert gradert skive. Gjort riktig, som her, vil imidlertid resultatet skille seg overrasende mye fra alt vi tidligere har sett i DEFY-serien. For Zenith ser ut til å ha lykkes godt i arbeidet og resultatet er en slående flott skive. Denne imiterer overgangen fra dag- til nattehimmelen med overgangen fra lysere til mørkere farge utført med sunray-effekt. Det hele akkompagnert av stjerner som pynter opp sammen med Zeniths egen nordstjerne i logoen.

Zenith DEFY Classic Midnight. (Foto: Zenith)

Tre ulike skivevarianter og valget mellom en bezelring med eller uten diamanter gjør at totalt seks ulike referanser er tilgjengelig. De klassiske fargene blå og grå får selskap av en skivevariant i grålig perlemor, alle med diamanter som timemarkører – med unntak av datovinduet klokken tre.

Diamantene på skiven utgjør 0,1 karat, mens om man går for diamanter på bezelringen havner man på 1,48 karat. Det gjør begge versjonene til ganske pyntede, men man står fritt til å velge til hvilken grad. Klokken forøvrig er i stål og med en vanntetthet til 100 meter har nok Zenith ønsket å nå de som også ønsker en klokke som tåler mye bruk utover bare finere anledninger.

For å ytterligere fri til kundene har Zenith inkludert tre forskjellige remmer med hver klokke. Det gjør at man kan endre utseende raskt og enkelt ved hjelp av selskapets nye quick-change system.

Førsteinntrykk

Zenith har ærlig talt surra rundt litt i søken etter seg selv de siste årene. Med DEFY-serien har de søkt mot det (ultra)moderne, mens man på samme tid har forsøkt å forvalte El Primero-arven på en best mulig måte. Det har de lyktes OK med. DEFY Classic er på imidlertid et godt kompromiss mellom fremadrettet design og klassisk eleganse. Det er nok en oppskrift som har fungert ganske godt og som derfor nå resulterer i egne kvinnevarianter.

Ulike remmer gir variasjonsmuligheter (Foto: Zenith)
Zenith DEFY Classic Midnight med diamanter i bezel. (Foto: Zenith)

Nå er neppe jeg den beste til å vurdere hva et kvinnelig klokkepublikum vil like eller ikke, men jeg finner DEFY Classic Midnight ganske flotte og tiltalende. Jeg drister meg derfor til å si at dette er blant det litt mer spennende som er lansert spesifikt for damene de senere år – ikke bare fra Zenith, men fra bransjen forøvrig. Prisen havner likevel litt i øvre sjiktet om man ser på naturlige konkurrenter, så kanskje vil ikke publikumet bli så stort som serien fortjener?

Fakta og pris

Modell: Zenith DEFY Classic Midnight
Diameter: 36 mm
Materiale: Stål
Vannresistens: 10 ATM (100 m)

Urverk: Elite 670 SK
Type: Mekanisk, selvtrekkende
Funksjoner: Timer, minutter, sekunder; dato
Frekvens: 28.000 vph (4 Hz)
Gangreserve: 48 timer

Rem/lenke: Leveres på lenke med 3 ekstra remmer

Veiledende pris: 8.900 sveitsiske franc / 10.900 sveitsiske franc

Mer informasjon er tilgjengelig på zenith-watches.com.

Støtt oss videre!
Tidssonen tror på frivillig støtte fra de som har glede av oss.
Støtt oss ved å handle i vår nettbutikk, og ved å like oss på Facebook her og her!