Leses nå
Von Doren lanserer Il Tempo Gigante Automatisk Kronograf

Von Doren lanserer Il Tempo Gigante Automatisk Kronograf

  • En kronograf inspirert av Kjell Aukrusts Il Tempo Gigante.
  • Klokken kan leveres med sort eller brun tallskive.
  • Begrenset til 577 eksemplarer med en veiledende pris på 35.900 kroner.

Den norske racingbilen med det italienskklingende navnet – Il Tempo Gigante – er et kjøretøy mange nordmenn har et forhold til. Siden den opprinnelige skissen ble ført i blyanten av Kjell Aukrust i 1968, og deretter presentert i Adresseavisen, har bilen vært en del av norsk kulturhistorie – først og fremst som hovedrolleinnehaver i tidenes norske filmsuksess; «Flåklypa Grand Prix».

Von Doren «Il Tempo Gigante» Automatisk Kronograf.

Bilen, hvis prototype ifølge filmen fra 1975 «slo seismografen i Bergen ut på skalaen med 7,8», og som tidligere har resultert i både en kjørbar fullskalamodell og en berg-og-dalbane, blir nå inspirasjonskilde for en helt ny klokke fra Von Doren. Det skjer i partnerskap med Aukruststiftelsen – og passende nok har den norske klokkeprodusenten valgt en sporty kronograf som lerret for arbeidet.

To ulike utgaver

Von Doren har valgt å lansere to utgaver av sportskronografen, med henholdsvis sort eller brun tallskive. Utover forskjellen på skivefarge, deles imidlertid alle andre spesifikasjoner i den 41 millimeter store og 12,5 millimeter tykke klokken, som leveres med en urkasse av rustfritt stål og en oppgitt vannresistens til 50 meter.

Von Doren Il Tempo Gigante med sort eller brun tallskive.

Urkassen, som har en litt kantete og tønneaktig utforming, er gitt en kombinasjon av børstet og polert finish. Bezelens manglende tachymesterskala gir et klassisk 70-tallsuttrykk, som forsterkes av både kasseformen og de tradisjonelt utformede trykknappene for kronografen, hvor sistnevnte opplyses å være inspirert av eksospotter. Bruken av en tradisjonell racingrem forsterker det hele.


ANNONSE


Tallskivene deler en indre sekundskala langs ytterkanten, samt en tricompax-layout (tre underskiver) for henholdsvis sekunder og kronografens minutter og timer. Her har Von Doren valgt et tydelig fokus på det visuelle, hvor enkel avlesning har måttet tre litt til siden for et distinkt og konsist design, krydret med detaljer.

Kjell Aukrusts skisse av «Il Tempo Gigante» er inspirasjonskilden. Bilde: Kjell Aukrust

Legg i den forbindelse merke til den lille sekundvisningens utforming som radar, samt dioptersiktet ytterst på den store sekundviseren. Begge tydelige nikk til Il Tempo Gigante.

«Det har vært meget spennende å følge design- og utviklingsprosessen som har pågått i snart to år, og jeg er svært imponert og fornøyd med resultatet. Det tror jeg også min onkel Kjell Aukrust ville vært. Som ivrig klokkesamler selv, er det en fryd å være med å innføre nye elementer. Med et roterende dioptersikte som følger sekundviseren vil man selvfølgelig alltid treffe bedre. Og med radaren fanger du opp alt fra melkespann til fotobokser. Nyttig!»

Lars Espen Aukrust, styreleder Aukruststiftelsen

Som «motor» har Von Doren valgt La Joux-Perret L112. Et kronografverk fra det Citizen-eide og La Chaux-de-Fonds-baserte selskapet, som tidligere het Jaquet SA. L112 skiller seg fra mange av konkurrentene med å være kolonnehjulbasert, og byr samtidig på automatisk opptrekk og meget akseptable 60 timer gangreserve.

Von Doren Il Tempo Gigante kommer i et begrenset opplag på 577 eksemplarer, fordelt på de to fargealternativene. Veiledende pris er satt til 35.900 kroner.


ANNONSE