Leses nå
Vårnytt fra Hublot

Vårnytt fra Hublot

Knallgul keramikk og en lenke av safirglass er blant høydepunktene.

Årets lanseringer fra Hublot, som ble avduket under den digitale Wathes & Wonders forrige måned, har kanskje ikke høstet den voldsomme oppmerksomhet her hjemme. Årsaken til det er nok sammensatt, men medvirkende er nok et gjennomgående fokus på dyrere og teknisk avanserte modeller, som gjør nyhetene lett uoppnåelige for de aller fleste av oss.

Dyre modeller til tross – det er vanskelig å kritisere Hublot for å være tro mot sin «Art of Fusion»-filosofi. Det er de til fulle med årets lanseringer – og det betyr klokkekreasjoner i uvanlige farger og materialer, som vi har lært oss å forvente fra det usjenerte merket. Her er et knippe av de viktigste lanseringene fra det Nyon-baserte merket.

Big Bang Sang Bleu II Ceramic Chronograph

Gjennom de siste fem årene har Hublot samarbeidet med den London-baserte tattoo-artisten og designeren Maxime Plescia-Büchi – Sang Bleu. Det har resultert i klokker som kombinerer skulpturell kunst, geometri og urmakeri i en kompleks blanding av fasetter og skarpe vinkler. Som en linjeutvidelse til fjorårets «All Black» er det tre keramiske nyheter – i blå, hvit eller grå – som nå entrer scenen i et begrenset opplag på 200 av hver.

Årets nye varianter av Big Bang Sang Bleu II Ceramic. Bilde: Hublot

Leken med geometri er gjennomgående i klokkene, herunder på både skive og de helt spesielle viserne. Resultatet vinner kanskje ingen pris for lettlesthet, og minner mest av alt om noe utenomjordisk. Som en blanding av Star Wars, Supermann og et kunstmuseum på håndleddet om du vil.

De 45 millimeter store og 16,5 millimeter høye urkassene huser selskapets eget HUB1240.MXM på innsiden. Kronografurverket (som også byr på flyback) er basert på UNICO HUB1240, og leverer 72 timers gangreserve.


ANNONSE


De keramiske herlighetene vil i første omgang være «online exclusive», men etter hvert også komme i Hublots egne butikker. Veiledende internasjonal pris er satt til 25.900 sveitsiske franc.

Big Bang Integral Tourbillon Full Sapphire

Safirglass har de senere årene blitt nærmest en bransjestandard, men urkasser i safir er fortsatt forbeholdt de helt få. Hublot har vært med på leken helt siden debuten med Big Bang Unico Sapphire tilbake i 2016. En høyst uvanlig kreasjon som senere har inspirert flere ulike utgaver i ulike fargedrakt og med og uten edle stener. Årets nyhet tar det hele enda et skritt videre og for første gang er også den integrerte lenken produsert i samme materiale som kassen.

Big Bang Integral Tourbillon Full Sapphire. Bilde: Hublot

Klokkens integrerte lenke og design baserer seg på Big Bang Integral-familien, som i seg selv kun er et år gammel. Den har vi aldri tidligere sett i verken safir eller med tourbillon, før nå. Her finner du nemlig det selvproduserte HUB6035-urverket på innsiden, som byr på en tourbillon klokken seks og en utsmykket mikrorotor klokken tolv.

For anledningen er også flere av broene produsert i safir, som tilbyr et nærmest uhindret innsyn til teknikken og en illusjon om flytende komponenter på innsiden. Hublot selv fremhever også hvordan lyset, som på grunn av den gjennomsiktige kassen kommer fra alle kanter, vil skape en helt unik opplevelse på håndleddet.

Lenken består av 165 deler. Bilde: Hublot

Selv om klokken i seg selv byr på imponerende ingredienser, trekkes lenken frem som en vel så utfordrende oppgave å mestre. Den består av totalt 165 deler, hvor 22 av disse er lenkeleddene i safir. Det hele holdes sammen av en hel haug med ørsmå hylser og festepinner i titan, som også er materialet benyttet i selve foldespennen.

Klokkene i safir er (svært) sjelden kost å se her hjemme i Norge, men var faktisk blant godbitene som ble vist frem under den første Oslo Watch Fair. Med en pris på 416.000 euro og en produksjon på kun 30 eksemplarer er det nok tilsvarende lite sannsynlig at denne blir å se på et håndledd nær deg.

Les også...

PS: Dersom du heller ønsker klokken i hvitt gull, fullbesatt med 484 baguette-kuttede diamanter, er det også mulig per bestilling. Oppgitt pris er 685.000 amerikanske dollar for «High Jewellery»-utgaven.

Big Bang Unico Yellow Magic

Sist ut blant nyhetene er en klokke som for alvor sikter mot pallplass for årets sommerklokke. En knallgul urkasse er både usjenert og sommerlig, samtidig som den er et synlig bevis på den tekniske know-how Hublot har opparbeidet seg på å farge teknisk keramikk på en overbevisende måte. Yellow Magic er således en gul bror til den knallrøde varianten «Red Magic» og som en soloppgang på armen for de som syns at gult er kult, er resultatet absolutt ikke for alle, men det er nok heller ikke målet.

Gul magi. Bilde: Hublot

Med en kasse på 42 millimeter legger Big Bang Unico seg litt lavere i størrelse enn de andre nyhetene, uten at vi skal anklage den for å forsøke å være anonym. Kombinert med sorte detaljer på mellomkasse og skruer lykkes man nemlig med å skape en svært sporty klokke, som i likhet med de andre nyhetene også vil bli produsert i et begrenset opplag.

Urverket på innsiden er HUB1280, som er godt synlig gjennom den skjeletterte fronten og safirglasset på baksiden. To underskiver støtter opp rundt kronograffunksjonaliteten, som også her inkluderer flyback og datovisning. Oppgitt pris for både den røde og den gule i 42 mm er 24.900 sveitsiske franc og totalt 200 vil bli produsert.

Mer informasjon om nyhetene på hublot.com.


ANNONSE