Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
Vacheron Constantin Patrimony Moon Phase Retrograde Date Excellence Platine

Vacheron Constantin Patrimony Moon Phase Retrograde Date Excellence Platine

Full platinabehandling for en av de mest elegante månefasene på markedet.

Sammen med Traditionelle er klokkene i Patrimony-familien blant Vacheron Constantins aller mest klassiske og elegante. Rene linjer inspirert av 50-tallet, med et lite touch av modernisme. Så er det kanskje også i denne kategorien klokker det tradisjonsrike selskapet er aller best, med en egen evne til å treffe med harmoni og balanse. Nå får den tre år gamle Moon Phase Retrograde Date en full platinabehandling – og blir med det en del av «Collection Excellence Platine».

Både skiven og månefasen er produsert i platina (Foto: Vacheron Constantin)

Konseptet med å tilby utvalgte modeller i full platina ble først introdusert hos Vacheron Constantin tilbake i 2006. Urkasser i platina har blitt et relativt vanlig skue innen haute horlogerie, men i Collection Excellence Platine inkluderer man også skiven og eventuelle tilleggselementer. For denne lanseringen betyr det at også den graverte månefasen følger oppskriften. Som en ekstra liten touch har den blå remmen også fått platina i kontrastsømmen.

Patrimony Moon Phase Retrograde Date har hittil vært tilgjengelig i enten rødt eller hvitt gull, begge med hvite skiver. Nylanseringen byr på den karakteristiske sandblåste og ru skiven, med signaturen «Pt950» som vanlig plassert mellom klokken fire og fem. Det gir en velkommen kontrast til den helpolerte kassen og de øvrige elementene på skiven. Visere, timemarkører og perlene i minuttskalaen er i hvitt gull, med unntak av datoviseren som er i blånert stål. Datovisningen er plassert som en halvsirkel på øvre halvdel, med retrograde-funksjon.

Legg merke til kontrastsømmene som tråd av platina og silke (Foto: Vacheron Constantin)

Kassen beholder den litt store og moderne størrelsen på 42,5 millimeter, men korte remfester og en slank konstruksjon gjør at den erfaringsmessig bærer ganske pent også på mindre håndledd.

Platinavarianten har samme 2460 R31L-urverk på innsiden som sine søsken. Det er et egenprodusert og selvtrekkende verk som kvalifiserer for «Hallmark of Geneva». En rotor i 22 karat gull sørger for opptrekket. Verdt å merke seg er at alle klokkens komplikasjoner styres ved bruk av kronen, fremfor trykknapper integrert i kassen.

Patrimony Moon Phase Retrograde Date Excellence Platine (Foto: Vacheron Constantin)

Som så mye av de dyrere modellene som er lansert hittil i år oppgis også denne å være «Boutique Exclusive». Som tidligere skrevet vet vi imidlertid av erfaring at en del modeller lar seg fremskaffe via norsk autorisert forhandler likevel. Verdt et forsøk om denne frister.

Førsteinntrykk

Klokker i Patrimony-kolleksjonen er ofte «enkle», men tro likevel ikke at de er simple. Små men gjennomførte detaljer hever det visuelle inntrykket voldsomt fra det som leveres av mindre prestisjetunge produsenter. Det gjelder også utover finisjeringen på urverket. Se på bruken av buede elementer (som skiven og timemarkørene), samt de herlige perlene på minuttskalaen som gode eksempler. Slike omstendelige faktorer må nesten oppleves på hånden for å fullt ut verdsettes.

Patrimony Moon Phase Retrograde Date er i seg selv en flott klokke. Kanskje litt vel tradisjonell og «kjedelig» for enkelte, men likefullt flott. Som en del av Collection Excellence Platine blir den enda mer ensfarget, men totalen er likevel langt fra kjedelig. Snarere tvert i mot.

Fakta og pris

Modell: Vacheron Constantin Patrimony Moon Phase Retrograde Date Excellence Platine
Dimensjoner: 42,5 x 9,7 mm
Materiale: Platina (Pt950)
Vannresistens: 3 ATM (30 meter)

Urverk: VC 2460 R31L
Type: Mekanisk, selvopptrekkende
Funksjoner: Timer, minutter; månefase; retrograde datovisning
Frekvens: 28.800 vph (4 Hz)
Gangreserve:

Rem: Blå alligatorrem med kontrastsømmer i platina/silke

Veiledende pris: 75.500 euro ~ 837.000 norske kroner
Tilgjengelighet: 50 eksemplarer

Mer informasjon er tilgjengelig på vacheron-constantin.com.

Støtt oss videre!
Tidssonen tror på frivillig støtte fra de som har glede av oss.
Støtt oss ved å handle i vår nettbutikk, og ved å like oss på Facebook her og her!