Leses nå
Vacheron Constantin lanserer Métiers d’Art «Tribute to great civilisations»

Vacheron Constantin lanserer Métiers d’Art «Tribute to great civilisations»

  • Fire spesialmodeller som hyller antikkens historiske sivilisasjoner.
  • Basert på et samarbeid med Louvre-museet, og begrenset til 5 eksemplarer av hver klokke.

Med all «buzzen» rundt Overseas er det lett å glemme at Vacheron Constantin har flere strenger å spille på. I en helt annen kategori enn de populære sportsklokkene finner vi Métiers d’Art – en kolleksjon som nærmest er et utstillingsvindu for det sveitsiske merkets know-how innen tradisjonell håndverkskunst.

Nå presenterer det sveitsiske merket en ny kvartett i den håndverks-fokuserte kolleksjonen. Métier d’Art «Tribute to great civilisations» er som navnet hinter en hyllest til gamle svunne sivilisasjoner.

De fire modellene – Grand sphinx de Tanis, Lion de Darius, Victoire de Samothrace og Buste d’ Auguste – er oppkalt etter inspirasjonskildene med samme navn, som inngår i samlingen til Louvre-museet i Paris. Linken er ikke tilfeldig, da Vacheron Constantin og det kjente museet har samarbeidet siden 2019.

På urskivene er de historiske gjenstandene gjenskapt i miniatyr, ved hjelp av håndverks-disipliner som gravering, steinmosaikk og emalje.

De små kunstverkene kan nytes i sin helhet, og forstyrres ikke av unødvendigheter som tradisjonelle visere. Klokkene har nemlig digital visning av timer, minutter, dager og dato på egne disker, som er plassert symmetrisk i hvert «hjørne» av skiven.


ANNONSE


Les også...

Urverket er Vacheron Constantins egenproduserte kaliber 2460 med rundt 40 timers gangreserve.

Rotoren på urverket er gravert med fasaden til Louvre-museet.

Tross svært ulike urskiver er hele kvartetten basert på identiske 42 mm kasser av henholdsvis rødt eller hvitt gull. Veiledende priser er ikke oppgitt, og de fire modellene selges eksklusivt ved Vacheron Constantins egne butikker. Vår gjetning er en stykkpris på rundt 2 millioner kroner for hver av de totalt 20 eksemplarene.


ANNONSE