Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
Vacheron Constantin lanserer American 1921 Pièce Unique

Vacheron Constantin lanserer American 1921 Pièce Unique

En reproduksjon av originalen, i kun ett eneste eksemplar.

I 2008 reintroduserte Vacheron Constantin et lite stykke eksentrisk klokkehistorie i kolleksjonen. Historiques American 21 var en lett modernisert gjenskapning av merkets særegne «sjåførklokke» fra 1920-tallet, og har med tiden blitt en kultklassiker i klokkemiljøet. I dag tilbyr Vacheron Constantin en håndfull referanser basert på det historiske designet – inkludert flere nyheter i år.

Originalen fra de glade 20-årene har et design som lukter av jazz og art deco, hvor tallskiven er plassert diagonalt i den puteformede kassen. Utformingen skulle gjøre det lettere å lese av tiden med begge hendene på bilrattet. Noen voldsom suksess var originalen neppe, og i følge Vacheron Constantin ble bare 25 eksemplarer av den opprinnelige referansen produsert.

American 1921 Pièce Unique

Bilde: Vacheron Constantin

I forbindelse med 100-årsjubileet for den historiske modellen fra 1921, presenteres nå American 1921 Pièce Unique. Den unike modellen (i kun ett eksemplar) er basert på et samarbeid mellom selskapets Heritage-avdeling og restaureringsverksted, som sammen har gjenskapt den historiske originalen. En naturtro kopi fremstilt med riktige materialer, antikke maskiner og tradisjonelle håndverksteknikker.

Årets utgave til venstre, originalen til høyre. Bilde: Vacheron Constantin

I følge Vacheron Constantin har prosessen ikke vært så enkel som å raske sammen noen komponenter fra delelageret. Kassen er laget helt fra scratch av en gullsmed ved verkstedet, og er utført i samme legering som originalen. Også spennen til remmen og tallskiven i Grand Feu-emalje måtte skapes på nytt, mens viserne og kronen er basert på grove original-komponenter.

Mest oppsiktsvekkende er det kanskje at klokken er noe mer enn en estetisk replika, men også gjenskaper den indre mekanikken. Verkplaten og broene til det gamle urverket måtte lages helt på nytt, mens flere av de øvrige delene ble hentet fra Vacheron Constantins lager av historiske komponenter.

Bilde: Vacheron Constantin

Mine skriverier blir naturlig nok en kortversjon, men hele prosessen rundt gjenskapningen av American 1921 er godt dokumentert i detalj via en egen side på vacheron-constantin.com.

Førsteinntrykk

American 1921 Pièce Unique er en verdig hyllest til en av de mest originale klokkene i Vacheron Constantins historiske arkiv. En kraftoppvisning fra et merke med en rik historie og store ressurser både faglig og finansielt. For motivet bak prosjektet er neppe direkte inntekter i kroner og øre, men snarere en demonstrasjon av know-how.

Vacheron Constantins unike klokke er nemlig ikke solgt, og hvorvidt den i det hele tatt vil selges er på nåværende tidspunkt uavklart. I første omgang vil American 1921 Pièce Unique gå på utstillingsturné i Vacheron Constantins butikker over hele verden.

Bilde: Vacheron Constantin

Fakta og pris

Vacheron Constantin American 1921 Pièce Unique
1921H/000J-B949

Diameter: 31 mm
Tykkelse: 8,75 mm
Kassemateriale: 18 karat 3N gult gull
Urskive: Hvit, Grand Feu-emalje
Rem: Brun alligator, håndsydd

Urverk: 1921
Type: Mekanisk, manuelt opptrekk
Funksjoner: Timer, minutter, små sekunder
Frekvens: 18.000 vph (2,5 Hz)
Gangreserve: Cirka 30 timer

Tilgjengelighet: Ett eksemplar

Mer informasjon er tilgjengelig på vacheron-constantin.com.

Støtt oss videre!
Tidssonen tror på frivillig støtte fra de som har glede av oss.
Støtt oss ved å handle i vår nettbutikk, og ved å like oss på Facebook her og her!