Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
Vacheron Constantin FiftySix Sepia

Vacheron Constantin FiftySix Sepia

Jørgen Erdahl

Kolleksjonen inspirert av 50-tallet får et innslag av brunt.

I 2018 lanserte Vacheron Constantin sin nye kolleksjon «FiftySix». Klokkefamilien hentet inspirasjon fra selskapets viktige ref. 6073 – fra nettopp 1956 – og blandet det hele med en dose moderne karakter. Med både design og et mer oppnåelig prisbilde enn på mange eksisterende kolleksjoner, var det tydelig at FiftySix var selskapets forsøk på å nå nye kundegrupper.

FiftySix Self-Winding & FiftySix Complete Calendar (Foto: Vacheron Constantin)

Siden lanseringen har brorparten av modellene vært tilgjengelig med grå skiver i både stål og roségull. Under fjorårets SIHH dro merket sløret av nye blå og ganske vellykkede skivevarianter til stålmodellene – og det er derfor naturlig at man finner på noe tilsvarende for gullutgavene i år. Valget falt på sepia-brune skiver som nå kommer til modellene FiftySix Complete Calendar og FiftySix Self-Winding.

Pyntet og sporty

Nyhetene er med å understreke kolleksjonens essens som pyntet, men akkurat passe uhøytidelige. Et hverdagsur som går til alle anledninger. Sporty nok til shorts og pent nok til dress – som en slags middelvei av Vacherons eksisterende kolleksjoner på hver side av skalaen. For nylanseringene fremheves dette ytterligere av skinnremmen med kontrastsømmer, fremfor en mer pyntet alligatorvariant. Et knippe pressebilder med sneakers, hodetelefoner og tweedjakke er derfor ingen tilfeldighet. Her er det milleniumsgenerasjonen som skal nås.

Riktig brunfarge kler ofte varmen i roségull på en god måte. Valget om å gå for brune skiver er derfor både trygt og tilsynelatende vellykket utført. Bruntonene vil også ganske enkelt kunne passe til flere ulike antrekk og anledninger. Selv om det ikke synes veldig godt på bildene kombinerer man også ulike finisjeringsteknikker på skivene – kjent fra eksisterende modeller.

FiftySix Complete Calendar benytter 2460 QCL/1 som er «Hallmark of Geneva»-sertifisert, mens Self-Winding benytter det ValFleurier-produserte 1326. At sistnevnte er mangler dette kvalitetsstempelet har høstet lett kritikk, men er nok mer et spørsmål om følelser enn faktisk kvalitetsforskjell. Det er nok med å holde prisen akseptabel og det er Vacheron Constantin selv som finisjerer, monterer og justerer også calibre 1326.

Førsteinntrykk

FiftySix i sin første tolkning ble kanskje aldri noen personlig favoritt. Med fjorårets blå skiver tok modellen imidlertid et steg opp på skalaen, og også årets nyheter virker ved første øyekast å være gode utvidelser til familien. Det gir enda noen valgmuligheter til de som ønsker et alternativ til den mer sporty Overseas eller de mer pyntede Patrimony eller Traditionnelle.

Fiftysix Complete Calendar Sepia (Foto: Vacheron Constantin)

Jeg liker tanken på å kombinere det sporty med det elegante. Å ta Vacherons ofte stivpyntede finesse litt ned. Moderne elementer med tydelige klassiske innslag. En kombinasjon av arabiske numeraler og slanke timemarkører. En dose lume og en urkasse i allsidige 40 millimeter. Her er det mye riktig. En vannresistens til kun 3 bar er kanskje det ene lille ankepunktet.

Klokkene treffer fortsatt ikke helt min stil, men så er jeg også eldre til sinns enn fødselsåret skulle tilsi. Ikke bruker jeg sneakers og ikke er jeg stor på tweed. Sånn sett havner jeg utenfor selve fokusgruppen jeg føler Vacheron Constantin retter seg mot – og det betyr kanskje at de lykkes godt.

Fakta og pris

Modell: Vacheron Constantin FiftySix Self-Winding / Complete Calendar
Dimensjoner: 40 x 9,6 mm / 40 x 11,6 mm
Materiale: Roségull
Vannresistens: 3 bar (30 m)

Urverk: Cal. 1326 / Cal. 2460 QCL/1
Type: Mekanisk, selvopptrekkende
Funksjoner: Timer, minutter, sekunder; dato / ukedag; måned; månefase
Frekvens: 28.800 vph (4 Hz)
Gangreserve: 48 timer / 40 timer

Rem: Brun kalveskinnrem med beige kontrastsømmer

Veiledende pris: 16.800 euro / 30.300 euro
Tilgjengelighet: Vacheron Constantines egne boutiques

Mer informasjon er tilgjengelig på vacheron-constantin.com.

Støtt oss videre!
Tidssonen tror på frivillig støtte fra de som har glede av oss.
Støtt oss ved å handle i vår nettbutikk, og ved å like oss på Facebook her og her!