Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
Urmaker Bjerke relanserer A. Lange & Söhne i Norge

Urmaker Bjerke relanserer A. Lange & Söhne i Norge

Jon Henrik Haraldsen

Samarbeidet med Tysklands finmekaniske stolthet er endelig offisielt.

I et eksklusivt intervju med Tidssonen bekrefter Urmaker Bjerke nå at A. Lange & Söhne snart blir å finne i forhandlerens butikk i Nedre Slottsgate.

Salgsdirektør Aleksander Bjerke Opsahl i Urmaker Bjerke. (Foto: Urmaker Bjerke)

– Urmaker Bjerke har i flere år hatt en veldig god dialog med A. Lange & Söhne. Å starte med et nytt klokkemerke er ikke gjort over natten, men er en tidkrevende prosess hvor mange forhold må stemme. Nå har vi vurdert det slik at tiden er inne for å ta det neste skrittet, forteller Aleksander Bjerke Opsahl til Tidssonen.

Urmaker Bjerkes salgsdirektør kaller det en «relansering» – for selv om A. Lange & Söhne tidligere har vært representert i det norske markedet, ønsker Urmaker Bjerke å starte med blanke ark. I tillegg til å være en salgskanal, vil forhandleren også være et servicesenter for det prestisjetunge merket.

– I disse dager jobbes det med å få det grunnleggende på plass, både i form av klokker og møblement til butikken. Inventaret fra den forrige forhandleren skal ikke flyttes over veien, for vi vil presentere merket på vår måte, med våre kunder i tankene. Forhåpentligvis vil klokkene ha funnet veien til Norge og butikken vår i Nedre Slottsgate rundt Oslo Watch Fair i starten av november, hvor A. Lange & Söhne også er bekreftet på utstillerlisten.

En stor ære

Bjerke Opsahl omtaler det tyske merket i svært varme ordelag, og trekker frem klokkenes eksepsjonelle kvalitet, tyske identitet og lave produksjonstall, som særskilt attraktive attributter. Han forteller også om en merkbar opplevd økning i interessen for klokker i øvre sjikt, og et stadig mer kunnskapsrikt publikum.

– De mest prestisjetunge sveitsiske merkene fører vi allerede, og vi føler at A. Lange & Söhne naturlig vil komplementere disse. For oss er det helt klart et ønske om å være den foretrukne forhandleren i denne prisklassen. Å få jobbe med A. Lange & Söhne er noe vi virkelig gleder oss til, og det er med stor ære vi begir oss inn i oppgaven med å være Langes norske hjem, forteller Bjerke Opsahl.

Urmaker Bjerke i Nedre Slottsgate blir snart A. Lange & Söhnes nye norske hjem. (Foto: Tidssonen.no)

Tidemann meldt oppløst

For norske klokkeentusiaster kommer den gledelige nyheten i kjølvannet av lengre tids spekulasjon og usikkerhet rundt fremtiden til Tidemann Urmakermester – A. Lange & Söhnes første og til nå eneste norske forhandler siden 2014. Den Oslo-baserte klokkebutikken ble opprinnelig startet av brødrene Lars Christian og Tom Andre Tidemann, men fikk i 2017 inn den velrenommerte svenske forhandleren Nymans Ur på eiersiden.

Etter det Tidssonen kjenner til gjorde svenskene imidlertid en exit på starten av året. I februar kom duoen Christian og Nicolai Bjerke inn i styret, noe som etter sigende også reflekterte en eierandel (av ukjent størrelse). De to herrene – far og sønn, henholdsvis bror og nevø av Halvor Bjerke fra Urmaker Bjerke – er ikke akkurat noen nykommere i bransjen. Den seneste tiden har de to gjort seg bemerket med flere oppkjøp, og står blant annet bak det nyetablerte Urmaker Larsen. Kjeden er basert på de gamle Protid-butikkene Urmaker Larsen, Urmaker Ø. Thomassen og Urmaker Christensen på Storo.

Da kunder i sommer kom til stengte dører hos Tidemann i Akersgaten, startet imidlertid spekulasjonene om kroken på døren. Tidligere denne uken ble en offisiell kunngjøring om oppløsning registrert i Brønnøysundregistrene. Hverken Christian eller Nicolai Bjerke har besvart våre henvendelser, men det skal dreie seg om en ryddig og kontrollert avvikling av virksomheten.

– Angående Tidemann stemmer det at vi har lagt ned butikken. Det var med tungt hjerte vi gjør dette, men det var rett og slett ikke mulig å drive butikken videre. Vi ønsker nå å fokusere på Larsen-butikkene, og heller være tro mot vårt konsept, skriver Nicolai Bjerke i en kommentar til Tidssonen den 6. september.

Helt udramatisk

Salgsdirektør Aleksander B. Opsahl og administrasjonsdirektør Joakim Bjerke utenfor A. Lange & Söhne på SIHH 2014. (Foto: Tidssonen)

Før den nå offisielle bekreftelsen fra Urmaker Bjerke, rapporterte norske Gyrus Magazine om det nye samarbeidet med den tyske urprodusenten. I en kort artikkel datert 3. september, fremstilles brødreforholdet i Bjerke-familien i nokså tabloide ordelag. Salgsdirektør Bjerke Opsahl (som selv er inngiftet i familien, red. anm.) kjenner seg ikke igjen i beskrivelsen av en «Family Feud over A. Lange & Söhne» og «bad blood» mellom Bjerke-brødrene – snarere tvert imot.

– Halvor, Christian og Erling (innehaver av Thune, red. anm.) har i mange år drevet i samme bransje, om enn i litt ulike sjikt. De har alle teft og vinnerinstinkt, men det er snakk om en sunn og rettferdig konkurranse. Helt siden starten har de vært klare på at «business er business», og vi har aldri opplevd at dette har gått på bekostning av familieforholdet. Vi har lange tradisjoner med å feire både 17. mai, jul og andre høytider sammen, så påstanden om et anstrengt forhold mellom dem er tatt helt ut av intet.

Med A. Lange & Söhne offisielt bekreftet hos Urmaker Bjerke i Nedre Slottsgate, kan norske fans av det tyske merket endelig senke skuldrene. Samarbeidet gir stabile forhold for Langes videre vekst og innpass i det norske markedet, og bidrar til en viktig bredde i den norske klokkefaunaen.

Støtt oss videre!
Tidssonen tror på frivillig støtte fra de som har glede av oss.
Støtt oss ved å handle i vår nettbutikk, og ved å like oss på Facebook her og her!