Leses nå
Tudor lanserer to nye Black Bay-modeller

Tudor lanserer to nye Black Bay-modeller

Tudor sin Heritage Black Bay-familie ble introdusert i 2012, og kan utvilsomt kalles en skikkelig entusiastfavoritt. Med tilgjengelig pris og et ytre inspirert av både Tudor og morselskapet Rolex sine historiske dykkerklokker, er ikke det så rart å forstå, og sannsynligvis er Black Bay-modellene blant merkets bestselgere.

Nå lanserer Tudor to splitter nye modeller i Black Bay-familien.

Tudor Heritage Black Bay Bronze

m79250bm-0001_brown_leather_brown_f_xl_rvb

Bildene har allerede vært lekket på nettet i noen dager, men nå er det endelig bekreftet. Tudor følger trenden vi har sett fra flere produsenter, og slipper nå sin første modell i bronse.

Tudor Heritage Black Bay Bronze (ref. 79250BM) er utført i en aluminimum og bronselegering, og bryter på mange måter litt med de tidligere Black Bay-modellene. Mens de forrige referansene kanskje best kan anses å være variasjoner bygget på samme lest, er Heritage Black Bay Bronze så godt som en helt ny modell. Selv om linjene er kjente, snakker vi her om en helt ny urkasse på 43 mm. Som andre ur i bronse, vil kassen utvikle en patina over tid, som mange entusiaster vet å sette pris på.


ANNONSE


m79250bm-0000_brown_fabric_beige_det2_amb_xxl

I likhet med resten av Black Bay-familien, har modellen tydelige nikk til fortiden. Trekk som den store kronen, «snowflake»-viserne, og de gjennomgående hullene i hornene, er på plass. Urskiven har fått en brunfarge, som sender tankene til både morselskapet Rolex sin historiske «rootbeer» GMT-Master, og patinerte «tropical»-urskiver. «Gilt» rail og skrift er også på plass, og kl. 3, 6 og 9 finner vi numeraler, fremfor indekser – ikke helt ulikt det vi for eksempel ser på den ettertraktede og sjeldne Rolex Milsub. Det er altså ingen mangel på historiske referanser.

Også innsiden av den nye Heritage Black Bay Bronze er interessant, for denne gangen har Rolex endelig utstyrt en Black Bay-modell med deres eget manufakturkaliber. Det selvtrekkende in-house kaliber MT5601, er et COSC-sertifisert urverk med en gangreserve på omkring 70 timer.

m79250bm-0000_brown_fabric_beige_f_xl_rvb

Heritage Black Bay Bronze blir tilgjengelig på en røff brun skinnrem med spenne i bronse, men også en tekstilrem med bronsespenne er inkludert i pakken. Lenke i bronse uteblir altså, men fraværet av lenke er også noe vi kjenner fra de gamle dykkerklokkene Tudor leverte til den franske marinen. Faktisk er tekstilremmen inspirert av rem, laget av en fransk militær nødfallskjerm, som ble funnet på en disse.

Norsk pris er ennå ikke kjent, men Tudor har indikert en pris på 3.800 sveitsiske franc.

Tudor Heritage Black Bay Dark

m79230dk-0001_black_95760dk_f_xl_rvb

Den nye Tudor Heritage Black Bay Dark følger dimensjonene til de eksisterende Black Bay-modellene, og deler flere likheter med den nylig lanserte Heritage Black Bay Black. Urkassen er imidlertid fått en PVD-behandling, som gir den 41 mm store kassen en svart finish.

Også her finner vi den store kronen og «snowflake»-visere. Den svarte urskiven har fått tre linjer skrift, hvor den øverste er utført i rødt. Rødt finner vi også på trekanten kl. 12 på dykkerkransen, og dette røde innslaget er et tydelig nikk til historiske Rolex Submariner-modeller.

m79230dk-0003_black_leather_black_f_xl_rvb

I likhet med den nye Heritage Black Bay Bronze, har også Black Bay Black blitt utstyrt et av Tudor sine nye manufakturkalibere. Denne gangen er det snakk om det COSC-sertifiserte selvtrekkende kaliber MT5602. Forskjellen mellom de to urverkene ligger hovedsaklig i de fysiske dimensjonene.

Les også...

m79230dk-0000_black_fabric_anthracite_f_xl_rvb

Modellen blir tilgjengelig på svart PVD-behandlet lenke i stål, eller med en svart skinnrem med matchende spenne. Begge variantene leveres med en ekstra svart tekstilremme med PVD-behandlet spenne.


ANNONSE


Norsk pris er ennå ikke tilgjengelig, men prisen er indikert å ville starte på 3.950 sveitsiske franc.

Heritage Black Bay oppdateres

m79230n-0002_black_72060_det1_amb_xxl

Tudor har også benyttet anledningen til å oppdatere de eksisterende Black Bay-modellene (burgunderrød, blå og svar) med COSC-sertifiserte in-house urverk. I tillegg er det gjort noen små justeringer, som blant annet introduksjonen av en ny vintageinspirert lenke.

Dette er en svært velkommen og høyt etterspurt oppdatering som vil glede mange. Glede mange vil også det faktum at Tudor har holdt seg til kun tre linjer med tekst på urskiven, i motsetning til de mer dominerende fire linjene vi så på fjorårets Pelagos med manufakturkaliber.

Mer informasjon om Tudor er tilgjengelig på tudorwatch.com.


ANNONSE