Leses nå
Tudor lanserer ny Ranger

Tudor lanserer ny Ranger

  • Feirer 70-årsjubileet for British North Greenland Expedition.
  • Inspirert av den originale Ranger fra 1960-tallet.
  • Veiledende pris starter fra 26.450 kroner.

Litt i det stille forsvant Ranger ut av katalogen til Tudor i 2020. Modellen ble lansert under Baselworld 2014, men fikk aldri i nærheten av den samme oppmerksomheten som søskenmodellene Black Bay.

Designet var inspirert av den historiske Tudor Ranger ref. 7995/0 fra 1967, men var både blåst opp til 41 mm størrelse og paret med en lenke uten integrerte endeledd. Et sjeldent bomskudd fra den Rolex-eide venteliste-makeren.

Tudor Ranger – gammel vs. ny

I dag bringes Tudor Ranger tilbake – men heldigvis ikke i uendret form. Denne gangen ligger klokken nærmere Ranger-modellene fra 60-tallet, hvor tidligere ankepunkter ved versjonen fra 2014 er rettet opp.

Stålkassen måler nå 39 mm i diameter, mens lenken har et mer konvensjonelt design med endeledd for sømløs overgang mot kassen, samt spenne med «T-fit» mikrojustering.


ANNONSE


På tallskiven er Tudor-logoen nå det moderne skjoldet fremfor den gamle rose-logoen, og printen på nedre del er redusert til bare «Ranger». Den helrøde sekundviseren på forgjengeren er redusert til en rød tipp.

Dagens lansering er ikke helt tilfeldig, men settes i sammenheng med 70-årsjubileet for British North Greenland Expedition. I følge Tudor hadde medlemmene av ekspedisjonen Tudor Oyster Prince på håndleddet da de la fra kai i London den 8. juli 1952 – en modell som Tudor anser som forløperen til Ranger. Tudor går samtidig langt i fronte nye Ranger som en verktøyklokke, og vannresistensen er oppgitt til 100 meter.

Teknisk har urverket blitt oppgradert til manufakturkaliberet MT5402, som også er å finne i de populære Black Bay Fifty-Eight-modellene. Det innebærer blant annet 70 timers gangreserve og en antimagnetisk balansefjær av silisium.

Tudor Ranger er på plass i butikkene allerede nå, og leveres på lenke, lærrem med gummi eller tekstilrem. Veiledende priser er satt til 29.450 kroner på lenke, og 26.450 kroner på rem.

Støtt oss videre!
Tidssonen tror på frivillig støtte fra de som har glede av oss.
Støtt oss ved å handle i vår nettbutikk, og ved å like oss på Facebook her og her!


ANNONSE