Leses nå
Tudor kaster seg inn i Formel 1-sirkuset

Tudor kaster seg inn i Formel 1-sirkuset

Blir offisiell partner med Visa Cash App RB Formula One – og har allerede utstyrt førerne med klokker.

For noen dager siden sprakk nyheten om at Tudor kaster seg inn i motorsportens ypperste divisjon, Formel 1. Som offisiell partner med det «nye» teamet Visa Cash App RB Formula One (som for øvrig er et fullstendig håpløst navn), håper de å konkurrere om podiumplassene i kommende sesong.

Laget, som åpenbart har hentet inn Visa som en av sine viktigste sponsorer, er sesongens iterasjon av Red Bulls andrelag, som senest var kjent under navnet Scuderia AlphaTauri. I cockpiten finner vi også to velkjente navn i form av Daniel Ricciardo og Yuki Tsunoda, hvor førstnevnte har seilet opp som en aldri så liten publikumsfavoritt for sitt smittende humør – ikke minst etter at «Drive to Survive» begynte å rulle over Netflix-skjermer verden over.

Black Bay Ceramic med blå tallskive

I pressemeldingen fra Tudor ble det ikke avslørt om noen nye spesialutgaver stod på trappene, og heller ikke de inkluderte bildene var til hjelp for å identifisere håndleddspryden til de to sjåførene.

Under lagets avduking av 2024-sesongens bil – VCARB 01 – som ble avholdt i går, var bildene imidlertid langt mer avslørende. En rask zoom avslørte det som ser ut til å være en variasjon på velkjente Black Bay Ceramic, utstyrt med en skarp blå tallskive som matcher lagets farger.


ANNONSE


En helt ny utgave av Black Bay Ceramic på håndleddet til Ricciardo.

Spoler vi tilbake til 2021 var Black Bay Ceramic den første klokken fra Tudor som kombinerte COSC og METAS-sertifisering, takket være selskapets eget MT5602-1U-urverk – og som attpåtil bød på en kasse i sort keramikk.

Den nye Visa Cash App RB Formula One-utgaven fremstår, basert på bildene alene, å være bygget over samme lest som basemodellen, men hvor nevnte skivefarge og de blå sømmene på remmen er de åpenbare endringene. Det er likevel nok til å fange oppmerksomheten fra årvåkne entusiaster, som nå lurer på om modellen vil bli introdusert som en del av Tudors faste kolleksjon – eller som en team-eksklusiv variant utenfor rekkevidde for vanlige dødelige.

Tidssonens spådom

Ifølge Jon Henrik kan det dreie seg om det sistnevnte. I den siste (bokstavelig talt) episoden av Klokkelandslaget, som ble spilt inn før de ferske lagbildene av Ricciardo og Tsunoda, spådde han at teamet ville bli utstyrt med «placeholder»-klokker basert på en eksisterende modell. Her ble Black Bay Ceramic spesifikt trukket frem, da samme klokke var stedfortreder for de senere lanserte Alinghi Red Bull Racing-klokkene.

Den videre spådommen er at egne Visa Cash App RB Formula One-klokker vil bli lansert senere, og da tilgjengelig for publikum. Pelagos FXD Chrono ble nevnt som et mulig utgangspunkt for en ny spesialmodell, og ifølge Jon Henrik kan det virke naturlig at fjorårets seil-klokker vil fases ut til fordel for nye F1-klokker.

Med Watches and Wonders noen måneder unna, kan det hende at fasit vil foreligge allerede på messens åpningsdag. Der forventer vi uansett at Tudor finner på ett eller annet for å fronte sitt nyeste partnerskap i motorsportens elitedivisjon.


ANNONSE