Leses nå
Tudor introduserer Royal

Tudor introduserer Royal

En tidsriktig mashup med integrert lenke.

Siden slutten av juli har Tudor hatt en dårlig skjult hemmelighet. Ut av det blå ble Tudor Royal lansert i markedene Hong Kong, Kina, Filippinene og Taiwan – og skjult på merkets nettsted for resten av verden. Vår ellers så trivelige kontakt hos Tudor besvarte heller ikke Tidssonens henvendelser vedrørende nylanseringen.

Forrige uke ble imidlertid Tudor Royal omsider presentert for hele verden. Man kunne kanskje sluppet unna med å kalle den «en modell», men vi føler det er mer presist å omtale Royal som en ny kolleksjon. For selv om grunndesignet er det samme, dreier det seg oppsiktsvekkende nok om hele 52 ulike variasjoner. Disse er basert på ulike kombinasjoner av kassestørrelse (41, 38, 34 eller 28 mm), materiale (stål eller gull/stål), skivefarge (blå, svart, sølv eller gull) og eventuelle diamanter.

Tudor Royal 41 mm. (Bilde: Tudor)

Tudor omtaler selv modellen som «sport-chic», og fremhever både et allsidig design og en tilgjengelig pris. Romertall er nok likevel noe som gjerne forbindes med dressklokker fremfor sport – i alle fall i vår del av verden. Kassen kan beskrives å ha et 70-tallsinspirert design, som flyter sømløst over i den integrerte lenken. Både kassen og lenken fremstår som forseggjorte, men det er vanskelig å komme med noen endelig dom uten å ha sett klokkene live.

For entusiaster er nok utgavene på 41 mm mest interessante, og disse inkluderer dagsvisning kl. 12 på skiven. Klokkene drives imidlertid ikke av Kenissi-produserte manufakturverk som i de mest populære modellene, men snarere tre ulike selvtrekkende standardverk fra ETA. Valget er helt i tråd med den valgte prisklassen, og må nok også tolkes som et uttrykk for Tudors ambisjoner og intensjoner med kolleksjonen.


ANNONSE


Tudor Royal 41 mm. (Bilde: Tudor)

Førsteinntrykk

Uten å glemme sportsklokken North Flag, er det liten tvil om at Royal er Tudors første forsøk på ta en bit av den stadig populære «luksuriøs sportsklokke med integrert lenke»-kategorien. Men til tross for at modellen er veldig kommersiell og trolig utviklet med visse markeder i tankene (hvor den ble lansert er trolig et hint), oppleves likevel ikke Royal som påfallende strebersk.

I aller beste mening er Tudor Royal en slags tidsriktig mashup av familiære elementer og designuttrykk. Når bildene dukket opp i sommer, gikk undertegnedes tanker fort i retning av storebror Rolex, og modeller som Day-Date, Datejust og Oysterquartz. Royal fremstår genuint som en Tudor og er definitivt ikke stygg – men spesielt original fremstår den ikke.

Med en startpris på rett over 20.000 kroner fremstår likevel Royal som en spennende utfordrer til merkene og modellene som dominerer i kategorien og prissjiktet. På papiret er kanskje Maurice Lacroix Aikon den nærmeste konkurrenten – men i praksis spørs det om ikke de to merkene tiltrekker seg et litt ulikt publikum, med litt ulike preferanser og kjøpsmotivasjon.

Fakta og pris

Modell: Tudor Royal
Diameter: 41 / 38 / 34 / 28 mm
Materiale: Stål / stål, gull
Vannresistens:

Urverk: ETA 2834 (41 mm) / 2824 (38 mm, 34 mm) / 2671 (28 mm)
Type: Mekanisk, selvopptrekkende
Funksjoner: Timer, minutter, sekunder, dag, dato
Frekvens: 28.800 vph (4 Hz)
Gangreserve: ca. 38 timer

Lenke: Stål / stål, gull

Veiledende pris: Fra 20.670 til 37.100 kroner
Tilgjengelighet: Oktober 2020

Mer informasjon er tilgjengelig på tudorwatch.com.


ANNONSE