Leses nå
Tudor Black Bay Fifty-Eight «Navy Blue»

Tudor Black Bay Fifty-Eight «Navy Blue»

En blå versjon av den 39 mm store entusiastfavoritten.

Koronakrise og kanselleringen av Baselworld skapte stor usikkerhet rundt årets nylanseringer fra Tudor. Selskapet kom aldri med noen offisiell uttalelse om planen videre, og i likhet med størstedelen av den sveitsiske klokkeindustrien har også Tudors fabrikker vært stengt. I morges kom imidlertid den gledelige nyheten om at vi i alle fall vil få én nyhet fra det sveitsiske klokkemerket.

Tudor Black Bay Fifty-Eight presenteres nå med blå urskive og matchende bezel. Uavhengig av størrelse er denne helblå kombinasjonen helt ny for Black Bay-familien, men har eksistert i søskenmodellen Pelagos siden 2015. Før dette kan vi gjøre et byks tilbake til den ikoniske Submariner «Snowflake» fra 1969, som introduserte «blått på blått» i katalogen. I følge Tudor er det denne tradisjonen merket nå følger opp.

Tudor Black Bay Fifty-Eight «Navy Blue». (Bilde: Tudor)

Går vi ytterligere i dybden har Tudor kvittet seg med den røde trekanten i bezelet, samt droppet gullfargede visere og markører, samt den gull/bruntonede skriften og lumen. Vintage-preget fra forgjengeren i svart er dermed atskillig tonet ned, men fortsatt tilstedeværende. Den vinnende formelen er langt på vei beholdt, men med nye farger får modellen et litt friskere preg.

«Snowflake» og årets nykommer. (Bilde: Tudor)

Fargepaletten er imidlertid der forskjellene slutter. Black Bay Fifty-Eight «Navy Blue» har den etterhvert velkjente 39 mm store kassen og den særegne lenken med nagler (alternativt tekstilrem eller lærrem). På innsiden sitter fortsatt Tudors egenproduserte kaliber MT5402, med COSC-sertifisering og en gangreserve på 70 timer.


ANNONSE


Kort og godt har en allerede vellykket modell nå kommet i en ny og vellykket utgave. Med et mer kompakt format enn de opprinnelige Black Bay 41 mm, har Black Bay Fifty-Eight allerede etablert seg som en entusiastfavoritt i Tudors kolleksjon – og «Navy Blue» vil neppe gjøre ventelistene kortere.

Fakta og pris

Modell: Tudor Black Bay Fifty-Eight, ref. 79030B
Diameter: 39 mm
Materiale: Rustfritt stål, safirglass
Vannresistens: 200 m

Urverk: MT5402, egenprodusert
Type: Mekanisk, selvtrekkende
Funksjoner: Timer, minutter, sekunder
Frekvens: 28.800 vph (4 Hz)
Gangreserve: 70 timer

Rem/lenke: Stållenke / «soft touch» syntetisk rem / tekstilrem

Veiledende pris: 34.570 kroner (lenke) / 31.620 kroner (lærrem/tekstilrem)
Tilgjengelighet: Juli 2020

Mer informasjon er tilgjengelig på tudorwatch.com.


ANNONSE