Leses nå
Tour de France med Tissot

Tour de France med Tissot

Det virker som om sykling bare blir mer og mer populært her til lands – både som sport, trening og rekreasjon. Tissot er blant de som involverer seg aktivt i sykkelsport, og den 24. juni inviterte de til Tour de France sin finaledagen i Paris den 24. juni (reisen ble dekket av Tissot/Swatch Group Nordic).

Official Timekeeper

Urverdenen er full av kreative samarbeid (fortell meg gjerne hvordan Chris Hemsworth skal få meg til å kjøpe en TAG Heuer). Noen ganger grenser det hele til det fullstendig komiske, og det er ikke ukjent at substansløse samarbeid og sponsing, nærmest kan ha en negativ effekt blant klokkeentusiaster.

Tissot_Tour_de_France_Technology

Tissot sitt samarbeid med Amaury Sport Organisation – arrangøren av Tour de France – er imidlertid av den mer praktiske og fornuftige sorten. Samarbeidet kan ikke akkurat beskyldes for å være meningsløst, for som «Official Timekeeper», leverer Tissot sine innovative tidtakingssystemer til A.S.O. for de fem kommende årene. At det er et veletablert sveitsisk urmerke stiller som tidtaker for et av idrettsverdenens mest prestisjetunge arrangementer, er de færreste vil reagere på.

Tissot_Tour_de_France_Timekeepers


ANNONSE


Det er heller ikke første gang Tissot er med i Touren, for merket var faktisk offisiell tidtaker i årene 1988-1992. Siden den gang har Tissot også levert tidtakingssystemer for andre sykkeldisipliner, og faktisk har de hatt et løpende samarbeid med Union Cycliste Internationale (UCI) siden 1995.

Tour de France

tissot-tour-de-france-3956
Tissot viste seg frem uunder den tradisjonelle reklamekaravanen, før syklistene ankom Paris.

Årets første etappe av Tour de France, startet den 2. juli i Normandie. Deltakerlisten bestod av 198 syklister fra 22 lag. Den 21. og siste etappen av det 3.529 kilometer lange løpet, gikk fra Chantilly til Paris og Champs-Élysées.

Det har skjedd mye vondt i Frankrike den siste tiden, og med over 23.000 politifolk og militært personell på plass i hovedstaden, var den ingen tvil om at sikkerheten ble høyt prioritert.

tissot-tour-de-france-3979
Tissot T-Race Tour de France 2016.

Stemningen blant publikum bar ikke preg av å være dempet, og med strålende klarvær var forholdene lagt til rette for en minnerik ettermiddag midt i hjertet av Paris.

tissot-tour-de-france-4003

tissot-tour-de-france-4153Til slutt ble det tyske André Greipel (Lotto-Soudal) som endte opp med etappeseieren, mens det ikke så helt uventet var britiske Chris Froome (Team Sky) som stakk av med Tour-tittelen.

Nye spesialmodeller

Ikke overraskende har Tissot benyttet anledningen til å lansere Tour De France-klokker. Ja, du leste riktig: klokker.

Les også...

Der andre merker som regel nøyer seg med én, har Tissot lansert hele seks nye referanser. Faktisk er det heller ikke snakk om nummererte limited editions, men det er nærliggende å tro at disse klokkene ikke vil produseres i evig tid og i et uendelig kvantum.

I motsetning til en del andre spesialmodeller fra diverse urmerker, har Tissot klart å holde seg i skinnet. Her bør en del merker lære, for med unntak av det graverte baklokket, er det kun subtile referanser til TdF. Dermed har Tissot unngått fallgruven med spesialklokker, som nesten bikker over til rene reklameklokker.

Riktignok har T-Touch Expert Solar Tour de France 2016 fått selveste Triumfbuen på urskiven, men dette er gjor på en så elegant måte at det faktisk fremstår som temmelig stilig.

De nye TdF-klokkene er basert på de populære analoge quartz-modellene PRC 200 og T-Race, samt de sporty analog/digitale norgesfavorittene T-Touch Expert Solar og T-Race Touch. I og med at TdF-referansene er såpass nedtonet, er det slettes ikke usannsynlig at modellene med gule detaljer kan appellere til et forholdsvis bredt publikum.

Mer informasjon om Tissot er tilgjengelig på tissotwatches.com.