Leses nå
Tissot PRX Chronograph – en av sommerens sprekeste nyheter

Tissot PRX Chronograph – en av sommerens sprekeste nyheter

Tissot utvider fjorårets suksesskolleksjon med en sporty kronograf.

Tissot PRX er et spennende møte mellom fortid og nåtid. Inspirasjonskilden stammer fra 1978, men da den nye PRX-kolleksjonen ble lansert i fjor høst, var det snakk om noe langt mer enn et gjensyn med en gammel kjenning.

Grunndesignet er velkjent PRX – med stålkonstruksjon, elegante linjer og en integrert lenke, som er tydelig inspirert av originalen fra 1970-tallet. Detaljene har imidlertid blitt omhyggelig justert for et mer raffinert og oppdatert uttrykk. Valgmulighetene er også flere enn noensinne, med ulike størrelser, materialer, farger, remmer og urverk.

Samtidig er kolleksjonen tro mot det historiske modellnavnet. Opprinnelig en forkortelse av Precise og Robust, mens X-en stod for romertallet 10 – som representerte vannresistensen på 10 ATM (100 meter).

Kombinert med tilgjengelige priser har den 169 år gamle sveitsiske klokkeprodusenten skapt en totalpakke som appellerer både til førstegangskjøpere, samlere og erfarne entusiaster.

Siden 1904 har Urmaker Larsen levert kvalitetsur og urmakertjenester til Bærum.

Nå er vi klare til å levere samme kvalitet til resten av Norge.

Tar tiden med stil

Tissot PRX Chronograph.

I år utvides den populære retro-kolleksjonen med en ny kronograf. Tissot PRX Chronograph har fått en 42 mm kasse av rustfritt stål, som følger søskenmodellenes stilsikre kantete design. Flatene og vinklene byr på en harmonisk miks av børstet og polert finish, mens lenken er sømløst integrert i kassen. En attraktiv miks av sporty, elegant og tøft på samme tid.

Sommerens nykommer er tilgjengelig med blå eller sølvfarget tallskive, hvor resultatet er to svært forskjellige smaker. Førstnevnte oser av moderne sporty eleganse, med sølvfargede underskiver på en vertikalt børstet mørkeblå bakgrunn.

Den andre varianten sender tankene rett til 70-tallet, med den karakteristiske kombinasjonen sølvfarget skive med svarte underskiver – ofte referert til som «panda» blant kjennere. Med gullfargede detaljer styrkes smaken av vintage ytterligere et hakk.

Hjertet i PRX Chronograph er et Valjoux A05 H31 med 60 timers gangreserve, som slekter på det legendariske Valjoux 7750. Urverket er ikke bare en pålitelig arbeidshest, men sikrer også en visuell balanse på skivesiden med tellere kl. 3, 6 og 9.

På den andre siden pirres øynene av noe helt annet. Gjennom glasset i baklokket vises den indre mekanikken, som er dekorert med klassisk perlage finish og er utstyrt med en børstet skjelettert rotor.

Urverket er et Valjoux A05 H31 med 60 timers gangreserve.

Med 100 meters vannresistens, ripesikkert safirglass og lenke med hurtigskift-system er det nyeste medlemmet i PRX-familien den perfekte sommerklokken.

Tissot PRX Chronograph har en veiledende pris på 17.990 kroner, og modellen blir tilgjengelig hos Urmaker Larsen i løpet av juni.

Gull og grønne skoger

Tissot PRX Steel & 18K Gold.

Ny for året er også Tissot PRX Steel & 18K Gold – en eksklusiv variasjon på fjorårets mekaniske bestselger. Formatet er derfor velkjent, men rustfritt stål har fått selskap av edelt metall.

Klokken utstyrt med en ny rillet bezel av 18 karat rødt gull, som kombineres med en solstråle-børstet mørkeblå eller mørkebrun tallskive. Resultatet er to luksuriøse varianter, som gjør seg like godt til spesielle anledninger og hvite skjortemansjetter, som til late sommerdager og solbrun hud.

På innsiden av den 40 mm store kassen tikker et mekanisk Powermatic 80 med 80 timers gangreserve. Urverket har automatisk opptrekk, og er dessuten utstyrt med en balansefjær av den innovative og antimagnetiske titanlegeringen Nivachron.

Tissot PRX PRX Steel & 18K Gold har en veiledende pris på 19.490 kroner, og er tilgjengelig nå hos Urmaker Larsen.

Annonsørinnhold produsert i samarbeid med Tissot og Urmaker Larsen.