Leses nå
Tissot PR516 – skapt for å holde løpet ut

Tissot PR516 – skapt for å holde løpet ut

Tissots legendariske sportskronograf fra 1970 er tilbake i videreforedlet drakt.

Den mekaniske kronografen PR516 fra 1970 er blant klokkene som har satt sitt preg på historien til Tissot. Nå er den sporty kultklassikeren redesignet, og lanseringen av den nye PR516-kolleksjonen markerer et nytt kapittel for det sveitsiske merket.

«Particularly Robust»

Historien bak den nye kolleksjonen begynner allerede i 1965, og introduksjonen av den første PR516. Bokstavene «PR» var en forkortelse for «Particularly Robust», mens «516» indikerte den 16. modellen i den 5. serien av vannresistente klokker.

Førsteutgaven av Tissot PR 516 fra 1965.

I reklamene het det at PR 516 var skapt for bruk «On the track, in the air, in the water – everywhere!». Lovnaden om en ekstra robust klokke var ikke tatt ut av det blå, men basert på det faktum at urverket var montert «flytende» i en ring av støtdempende syntetisk materiale.

Inspirasjonskilde – Tissot PR 516 kronograf fra 1970.

Tre år etter lanseringen av førsteutgaven, kom PR 516 med mekanisk kronograf. Detaljer som tachymeterskala og markering av de første fem minuttene på minuttelleren (ofte brukt i rally og seiling), gjorde det klinkende klart av PR 516 var skapt for sport.

Redesignet og videreforedlet

Årets nye kolleksjon er en nytolkning av en PR 516 kronograf fra 1970. Nye PR516 har en dynamisk og allsidig design, hvor sporty eleganse møter høy funksjonalitet.

Nye Tissot PR516 manuell kronograf.

Kassen er laget av robust rustfritt stål, og bezelen har både tachymeter- og pulsometerskala. Dermed gis brukeren muligheten til å måle både hastighet og hjertefrekvens for adrenalinfylte aktiviteter.

Plasseringen av tellerne varierer mellom de mekaniske og kvartsbaserte variantene, og markerer et skille mellom de to. Bezelen, indeksene og viserne er belagt med Super-LumiNova®, som sikrer synlighet under alle forhold.

Lenken av rustfritt stål tilfører klokken en dose av raffinement, og er utstyrt med hurtigskift-system for verktøyfrie bytter fra lenke til rem.

Tissot PR516-kollleksjonen er skapt for å være en ideell følgesvenn – enten det er i forretningsmøter eller på livets raskt svingete veier.

Mekanisk mestring

Tissot PR516 med mekanisk urverk er en feiring av merkets urmakertradisjoner. Valjoux A05.291 er et manuelt opptrekkbart kronografverk, som understreker klokkens historiske arv. Urverket er spesielt utviklet for modellen, og viser Tissots satsing på innovasjon i praksis.

Teknisk har urverket en imponerede 68 timers gangreserve, og med balansefjær av Nivachron er mekanikken godt beskyttet mot magnetiske felt. Fraværet av tradisjonell regulator legger forholdene til rette for høy stabilitet og presisjon over tid, og utført i graden élabore har urverket en gangnøyaktighet på ±5 sekunder per dag.

Kassen har en diameter på 41 mm, som gir en tydelig tilstedeværelse på håndleddet. Med manuelt urverk er tykkelsen slanket ned til 13,7 mm. Safirglasset i «glassboks»-stil hever den opplevde kvaliteten, og er et nikk til gamle akrylglass. På den andre siden av kassen gir glasset i baklokket fullt innsyn til klokkens «motor».

Elektrifisert presisjon

Den nye PR516-kolleksjonen inkluderer også tre kvartsversjoner, som tilbyr fordelen av høy presisjon. Estetisk har klokkene et tydelig slektskap til den mekaniske modellen, og representerer en rimeligere inngang til Tissot PR516.

Tre varianter av nye Tissot PR516 med kvartskronograf.

Baklokket er gravert med en laurbærkrans og rattet til en sportsbil, hvor tallet «516» figurerer i midten. Motivet symboliserer racingarven som er knyttet til kolleksjonen.

Kassene har en noe redusert diameter på 40 mm, kombinert med en tykkelse på 11,9 mm. På innsiden tikker kvartsverket G10.212 Powerdrive, som sikrer høy presisjon og driftsikkerhet.

Tissot PR516 er tilgjengelig nå hos merkets autoriserte forhandlere. Den mekaniske modellen har en veiledende pris på 22.995 kroner, mens kvartsversjonene starter fra 6.395 kroner.