Leses nå
Ti klokker for varmere tider

Ti klokker for varmere tider

Årets beste sommerklokker fra Citizen og Luminox.

Gradestokken kryper oppover og ferien er rett rundt hjørnet. For mange klokkeinteresserte er korte ermer og solbrun hud en invitasjon til å slå seg litt løs, og få noe nytt og friskt på håndleddet. Aller helst en litt leken klokke med hyggelig prislapp – som holder tritt gjennom late dager på stranden, sene hagefester og opplevelser i det fri.

Her er ti av våre kandidater til årets beste sommerklokke presentert i samarbeid med Feras.

Fargelek fra Citizen

Citizen Tsuyosa var en av fjorårets store slagere, og er like aktuell i år igjen. Den sjarmerende kolleksjonen byr på friske farger og skikkelig mekanisk urverk, huset i en tidsriktig stålkasse med integrert lenke.

Størrelsen på klassiske 40 mm passer de fleste håndledd, og det 70-tallsinspirerte designet gjør seg like godt til skjorte som til shorts. Urverket er Citizens egenproduserte kaliber 3210, som har en gangreserve på opptil 40 timer.

I år får også utgavene med svart, mørkeblå, grønn og gul tallskive selskap av to nye varianter. Den ene med tallskive i sommerlig lys turkis, mens den andre med gradert blågrønn finish. Seks forskjellige modeller med seks ulike personligheter, som er rustet for en hver anledning sommeren byr på.

For mer enn dype hav

Eksperter har kåret den til beste klokke under 10.000 kroner, og det er ikke så vanskelig å forstå hvorfor. Citizen Promaster Mechanical Diver 200m – også kjent som Fujitsubo – er en ekte profesjonell dykkerklokke med historisk inspirasjon, eksteriør av titan og selvtrekkende mekanisk urverk.

Klokken er en moderne nytolkning av 70-tallsmodellen Challenge Diver, og måler 41 mm i diameter. Utførelsen i titan bidrar til lav vekt, og kassens utforming med korte remfester gjør den svært komfortabel på håndleddet. På innsiden av kassen sitter Citizens manufakturverk 9051, som har gode antimagnetiske egenskaper og en gangreserve på 42 timer.

Fujitsubo leveres på en vintage-inspirert gummirem, som egner seg ypperlig for den varme sesongen. Med 20 mm mellom hornene er alternativene også uendelige for de som like å eksperimentere med ulike remmer. Ønsker man et innslag av farge kommer Citizen Fujitsubo også i en alternativ modell med blå tallskive og bezel, som leveres standard på passende lenke av titan.

Forent i blått

Denne sommeren kommer også en unik versjon av Citizen Promaster Eco-Drive Diver 200m. «Unite with Blue» er begrenset til 7.000 eksemplarer på verdensbasis, og noen av dem vil finne veien til Norge.

Citizen Promaster Eco-Drive Diver 200m «Unite with Blue» (veil. kr. 3.998)

Spesialmodellen er inspirert av havene som binder verden sammen, og har en 44 mm kasse av rustfritt stål. Hovedattraksjonen er den vakre tallskiven, som er laget av 100 prosent resirkulert polykarbonat, og farget i nyanser av blått og grønt med hjelp av teknologi fra Fujifilm Corporation.

Citizen Promaster «Unite with Blue» har ikke bare en fargepalett som matcher sommeren, men også et indre som trives godt i solfylte omgivelser. Eco-Drive-urverket lades ved hjelp av integrerte solceller, og fulladet er driftstiden på hele seks måneder.

Fargefull tidtaking

Havet er også en viktig inspirasjonskilde bak Luminox Pacific Diver Chronograph. Modellen er en vaskeekte dykkerkronograf av rustfritt stål, som nå er tilgjengelig i en rekke spreke og sommerlige farger.

Som enhver Luminox er også Pacific Diver Chronograph utstyrt med merkets Luminox Light Technology (LLT), hvor små glasstuber med selvlysende gass sikrer optimal lesbarhet under alle forhold.

I motsetning til ordinært selvlysende materiale trenger ikke LLT å lades av eksterne lyskilder, men er alltid synlig og alltid «på». En egenskap merkets samarbeidspartnere som U.S. Navy Seals og Bear Grylls vet å sette pris på.

Luminox Pacific Diver Chronograph har en diameter på 44 mm, og drives av et Ronda Z60 kvartsurverk. En robust og ukomplisert klokke for aktive sommerdager, som sjarmerer med sine lekne fargevalg.