Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
Tett på Zenith Defy Classic Ceramic

Tett på Zenith Defy Classic Ceramic

Nicolai Giil

Vi tar en nærmere titt på tre heftige nyheter i kjeramikk og spreke farger.

Siden Defy ble introdusert har Zenith høstet skryt hos mange som kanskje tidligere hadde mistet noe av fascinasjonen for det ellers så historiske merket. Defy har siden utviklet seg til å bli en større del av deres kolleksjon.

På Basel denne uken har porteføljen fått en rekke nye tilskudd. Blant favorittene er tre nyheter i spreke farger og kjeramiske kasser: Zenith Defy Classic Ceramic. Kvartettens eksistens ble offentliggjort i desember, men dette er første gang vi har fått tatt samtlige i nærmere øyesyn.

Darth Defy: Den sorte utgaven er nokså tøff.

Defy Classic Ceramic skiller seg primært sett fra resten av kolleksjonen med sin kasse i keramikk (duh) og spreke farger. Det er tre forskjellige farger å velge mellom: Sort, hvit og blå. Alle leveres på matchende gummirem.

Profil: Den hvite utgaven fremstår som svært keeg.

Kassen, som måler 41 mm i diameter, har en markant vekt i forhold til sine kollegaer i stål. Men, det er ikke noe problem. Kvalitetsfølelsen er enorm! Det er ingen tvil om at Zenith har lagt sjelen sin i dette uret. Kjeramikken er kald og matt, noe som gjør at det som ellers fort kunne blitt et «se-på-meg-ur» fremstår litt mer subtil.

Selv for en selverklært vintage-fantast som undertegnede har den kjeramiske Defyen en eller annen magisk tiltrekningskraft. Før jeg stroppet dette uret rundt lanken ville jeg heller trodd at disse var tilment kun for folk med joggebukse og «Yeezy» joggesko. Derimot kunne jeg lett sett for meg selv med en slik etter å ha tatt den i nærmere øyesyn. Noter at dette kommer fra en fyr som vanligvis synes cordfløyel, tweed og oxford-sko er det kuleste i klesveien. Med Defy på armen føler jeg meg som 23 igjen: Frisk og freidig.

Skiven er i samme stil som det vi nå allerede forventer av Defy: Skeletonisert med ett mønster som minner om stemmegafler. Zeniths logo er gravert i safirglasset i front. Slike urtavler faller nok ikke i smak hos alle, men for de som allerede finner fargede kjermikkasser tiltalende vil nok ikke dette være noen dealbreaker – noe det ikke burde være uansett.

Det er ikke bare kassen og skiven som er bra ved Defy Classic Ceramic. Gummiremmen er også en sak for seg selv og er gjort i førsteklasses kvalitet. Nøkkelen bak komforten er FKM-gummien, som opprinnelig ble oppfunnet for bruk i luftfartsindustrien. Denne typen finner du også i Pateks remmer til Aquanauten. Akkompagnert med en enkel sommerfuglspenne sitter uret meget behagelig på armen.

Hjertesiden: På innsiden tikker egenproduserte Elite 670 Sk. Her i uret med hvit keramisk kasse.

Urverket er Zeniths egenproduserte Elite 670 SK. Dette er et automatikkverk med 50 timer gangreserve – og er nokså tynt. Det bygger kun 7,5 millimeter i høyden. Dette gjør at Defy Classic Ceramic også totalt sett er slank. Fra topp til tå måler det ferdige uret kun 10,75 millimeter.

Med en pris på 7.500 sveitsiske franc er Defy Classic svært konkurranseutsatt. Men, med den keramiske kassen bringer den noe spennende og lekent til priskategorien – noe få kan rokke ved. Uret fremstår som et habilt alternativ.

Alle tre fargeversjonene blir tilgjengelig i butikk i løpet av april 2019. Sees på ventelisten!

  • Modell: Zenith Defy Classic Ceramic.
  • Det ytre: Kasse i kjeramikk – 41 mm i diameter – safirglass foran og bak – skeletonisert tallskive med innsyn til urverket – vannresistent til 100 meter – leveres på matchende gummirem.
  • Det indre: Zenith Elite 670 SK – egenprodusert – selvopptrekkende – 50 timer gangreserve – 28.800 vph – timer, minutter, sekunder og dato.
  • Pris: 7.500 CHF.

Støtt oss videre!
Tidssonen tror på frivillig støtte fra de som har glede av oss.
Støtt oss ved å handle i vår nettbutikk, og ved å like oss på Facebook her og her!