Leses nå
TAG Heuer lanserer en moderne tolkning av Monza

TAG Heuer lanserer en moderne tolkning av Monza

  • TAG Heuer bringer Monza tilbake i en oppsiktsvekkende drakt av karbonfiber.
  • Monza Flyback Chronometer er en moderne COSC-sertifisert kronograf.
  • Modellen er ingen limited edition og er priset til 156.000 kroner.

Forrige uke gikk LVMH Watch Week 2023 av stabelen i Singapore. Fra 10. til 12. januar viste Bulgari, Hublot, TAG Heuer og Zenith frem årets første nyheter fra de LVMH-eide klokkemerkene.

Samtlige av de fire står også på utstillerlisten for den store klokkemessen Watches and Wonders i mars, men de fire merkene hadde likevel flere interessante nyheter å melde.

Monza er tilbake

Når søsknene heter Carrera, Monaco og Autavia er det kanskje ikke rart at man havner litt i bakgrunnen. Kort og godt har Monza aldri riktig klart å matche familiemedlemmene på popularitet – hverken som original Heuer eller som TAG Heuers inkarnasjoner.

TAG Heuer Monza Flyback Chronometer.

For 2023 prøver TAG Heuer noe nytt. Faktisk er den nye Monza Flyback Chronometer så forskjellig fra forgjengerne, at nysgjerrigheten blir pirret allerede ved første øyekast. Her er det egentlig lite som minner om originalen fra 1976, og mer som sender tankene i retning av TAG Heuers søskenmerker; Hublot og Zenith.

Hvorvidt det er en positiv egenskap er en annen diskusjon, men det fleste vil være enige i nykommeren vekker oppsikt. Kassen er der Monza er mest lik forgjengerne – men bare i form og ikke i materiale.


ANNONSE


Den puteformede kassen er laget av karbonkompositt.

Forbindelse til Formel 1

Fremfor stål har TAG Heuer gått for karbonkompositt, som gir klokken et sporty og motorsport-inspirert preg. Nettopp sistnevnte er også sentralt for Monza, som opprinnelig ble designet som en feiring av Niki Laudas historiske førsteplass i F1-mesterskapet i 1975.

Tallskiven har et åpent design hvor skivesiden av urverket er delvis eksponert. Datovinduet er plasser kl. 9, og de to underskivene for henholdsvis små sekunder og kronografens minutt-teller er utført i blått safirglass.

Underskivene er fremstilt fra blått safirglass.

Forbindelsen til Formel 1 videreføres i dag av TAG Heuers samarbeid med Oracle Red Bull Racing. Til tross for at modellen ikke formelt knyttes opp mot det suksessrike F1-temaet, byr den likevel på en fargepalett som i blåtoner og rødt.

Les også...

COSC-sertifisert urverk

På innsiden av den 42 mm store kassen sitter TAG Heuers egenprodusert kaliber Heuer 02 Flyback, som har både automatisk opptrekk og flyback-funksjon ( nullstilling og start av kronografen i én operasjon). Gangreserven til det COSC-sertifiserte urverket er på rundt 80 timer.

«Motoren» er TAG Heuers kaliber Heuer 02 COSC.

Monza Flyback Chronometer er ikke begrenset i antall, men TAG Heuer omtaler den selv som en «special edition». Vår mistanke er at modellen ikke vil bli en permanent del av kolleksjonen i flere år, men er begrenset for en periode. I følge TAG Heuer er klokken allerede tilgjengelig, og den veiledende prisen er satt til 156.000 kroner.

TAG Heuer Monza Flyback Chronometer.


ANNONSE