Leses nå
TAG Heuer lanserer Autavia Isograph i en rekke varianter (med live bilder)

TAG Heuer lanserer Autavia Isograph i en rekke varianter (med live bilder)

TAG Heuer spiller videre på Autavia-navnet med ytterligere tilskudd i retrostallen.

TAG Heuer: Merket som endelig har begynt å forbarme seg skikkelig over klokkenetusiasten igjen. Eller?

Forhåndsfavoritt: Tag Heuer Autavia Isograph i blått.

Nyhetene i Autavia Isograph-kolleksjonen slår seg på brystkassen med fumé-skiver, spenstige materialer (velkommen etter i bronseklubben) og vintage-inspirert utseende. En direkte konkurrent til Tudors Black Bay?

Etter sigende er kolleksjonen inspirert av klassiske instrumenter. Utseendet spiller klart på retrotrenden som fortsetter å sette sitt preg på nylanseringene fra årets Basel-messe.

Sideprofil: Med en kasseprofil karakteristisk for Tag Heuer, er Autavia en nokså slank sportsklokke.

Alle de totalt 7 forskjellige versjonene deler den samme – relativt slanke – kassen på 42 mm. Bezelen i keramikk virker forseggjort, med en solid følelse ved manipulering. Urene leveres enten på rem eller med lenke. Sistnevnte er naturlig nok kun tilgjengelig i stål. Samtlige har et quick-release-system som gjør at du kan bytte rem uten verktøy. TAG Heuer har også satset på et bredt utvalg av remer – både NATO og lær – spesifikt laget til denne serien.


ANNONSE


Bronse: Autavia-serien skal også by på lekne materialvalg.

Skiven har en tydlig tekstur, med vintageinspirert finisj. I motsetning til andre retromodeller fra merket, benytter Autavia Isograph seg av den «nye» TAG Heuer-logoen. Plasseringen av datovisningen er lagt til kl. 6 og bidrar dermed til en god symmetri på skiven.

Urverket: TAG Heuer Calibre 5 er basert på Sellita SW-200, men med egenprodusert balansefjær i silisium.

På innsiden tikker TAG Heuer Calibre 5, basert på et Seillita-urverk, men med egenprodusert balansefjær gjort i aluminiumslegering. Dette valget av materiale gjør at balansefjæren er nærmest uaffektert av tyngdekraft, støt og magnetisme, hvilket i tur gjør urverket mer nøyaktig. Gangreserven er på akseptable 38 timer, men er på ingen måte det beste i klassen.

Baksiden: Gravert med flypropell.

Etter å ha hatt Autavia Isograph på hånden er det ingen tvil om at dette er et solid ur. Godt levert av TAG Heuer. Derimot er det den lille stjernefaktoren som mangler. Personlig ser jeg få grunner til å velge en slik over f.eks. Black Bay med mindre designet virkelig faller i smak.

Hele sulamitten: Alle de 7 nye referansene.

Autavia Isograph vil blir prissatt i Norge rundt 38.000 kroner for stålversjonene og 42.000 kroner i bronse.

  • Modell: TAG Heuer Autavia Isograph.
  • Det ytre: Kasse i stål eller bronse – 42 mm diameter – safirglass foran – Fumé-finisj på tallskiven – vannresistent til 100 meter – NATO-rem, lærrem eller stållenke.
  • Det indre: Tag heuer Caliber 5 – selvopptrekkende – 38 timer gangreserve. Timer, minutter, sekunder og dato.
  • Cirka 38.000 kroner i stål og 42.000 kroner i bronse.

ANNONSE