Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
TAG Heuer lanserer Aquaracer Bamford

TAG Heuer lanserer Aquaracer Bamford

Jon Henrik Haraldsen

En ny limited edition i samarbeid med Bamford Watch Department.

Bamford Watch Department startet som en uautorisert modder av Rolex i 2004, men har de seneste årene gått over til både egne klokker og offisielle samarbeid med etablerte merker som Bulgari, Casio, Girard-Perregaux, TAG Heuer og Zenith. I sistnevnte kategori har klokkene sjelden vært noe for alle og enhver, men snarere noe for klokkekjøpere som virkelig ønsker seg noe utenom det vanlige.

TAG Heuer Aquaracer Bamford Limited Edition. (Bilde: TAG Heuer)

TAG Heuer Aquaracer Bamford Limited Edition er siste skrik fra det London-baserte merket. Bak modellen er et offisielt samarbeid med TAG Heuer, som ble innledet allerede i 2018. Tidligere har vi sett klokker som Monaco Bamford Edition i karbonfiber som på tross av å være en radikal tolkning av den klassiske Monaco, ble godt mottatt av en rekke entusiaster.

Denne gangen er resultatet betydelig mer konvensjonelt enn tidligere – men slettes ikke fri for den særegne Bamford-smaken. I følge George Bamford, grunnleggeren av Bamford Watch Department, er inspirasjonen hentet fra TAG Heuers historiske dykkerklokker fra perioden 1979 til 1994. Klokkene som lag grunnlaget for den senere Aquaracer-kolleksjonen, som ble presentert for første gang i 2004.

Aquaracer Bamford bygger åpenbart på samme plattform som Aquaracer Automatic i 43 mm, men har et vesentlig mer verktøyklokke-preget uttrykk enn standardmodellen. Mye skyldes bruken av sandblåst titan, som gir klokken et tøft og distinkt utseende. De orange-detaljene bidrar til god lesbarhet, men sørger også for et hint av vintage.

Urverket er TAG Heuers «Calibre 5», som i praksis innebærer et ETA 2824-2 eller Sellita SW200-1 baseurverk. Det kan hverken sies å være spesielt spennende eller overraskende, men sørger for god driftsikkerhet og enkel service. For en ekte verktøyklokke er dette slettes ikke noe dårlig valg, og det er også like greit at TAG Heuer har valgt å droppe glass i baklokket.

Førsteinntrykk

Bamford Watch Department er et merke som både er elsket og hatet. Personlig finner jeg mange av Bamfords påfunn svært sjarmerende, og setter pris på både lekenheten og de ukonvensjonelle valgene. Samtidig er jeg klar over at de samme trekkene fort kan provosere entusiaster og samlere med en litt mer konservativ tilnærming til klokker.

Aquaracer Bamford Limited Edition fremstår imidlertid som en klokke som fort kan ha en forholdsvis bred appell. For designet er i mine øyne svært vellykket, med kvaliteter som kan begeistre de av oss med sansen for eldre og mderne dykkerklokker som IWC Ocean 2000, Aquatimer, Sinn U1, Tudor Pelagos og lignende.

Med et totalt antall på «kun» 1.500 eksemplarer har jeg vanskelig for å tro at Aquaracer Bamford vil bli liggende som en hyllevarmer.

Indeksene med lume gir urskiven dybde. (Bilde: TAG Heuer)

Fakta og pris

TAG Heuer Aquaracer Bamford Limited Edition
WAY208F.BF0638

Diameter: 43 mm
Kassemateriale: Titan grad 2
Urskive: Svart
Glass: Safirglass
Vannresistens: 300 m
Lenke: Titan grad 2

Urverk: Calibre 5 (ETA eller Sellita base)
Type: Mekanisk, selvtrekkende
Funksjoner: Timer, minutter, sekunder, dato
Frekvens: 28.800 vph (4 Hz)
Gangreserve: 38 timer

Tilgjengelighet: November 2020
Veiledende pris: 49.900 kroner

Mer informasjon er tilgjengelig på tagheuer.com.

Støtt oss videre!
Tidssonen tror på frivillig støtte fra de som har glede av oss.
Støtt oss ved å handle i vår nettbutikk, og ved å like oss på Facebook her og her!