Leses nå
TAG Heuer Carerra Calibre CH 80

TAG Heuer Carerra Calibre CH 80

Det moderne TAG Heuer har i løpet av de siste årene reposisjonert seg som ikke bare en klokkeprodusent men et ekte manufaktur: TAG står i dag for produksjon av urkasser, urskiver og urverk inhuse – noe som ikke på langt nær er tilfellet for mange aktørene i samme segment.

På haute horlogerie-fronten er årets store nyhet den fjerde utgaven av Monaco V4 – et fantastisk ur som i år har fått en tourbillon.

For norske kjøpere er imidlertid den kanskje største nyheten introduksjonene av nye Carrera Calibre CH 80 – en ny sportsmodell med merkets nyeste Calibre CH80 kronografurverk.


ANNONSE


Uverket CH 80 er utviklet og produsert in-house på TAGs nyeste fabrikk i Chevenez. Fabrikken ha for øyeblikket en kapasitet på rundt 50.000 urverk i året, og samtlige av disse benyttes for øyeblikket eksklusivt av TAG Heuer.

Verket består av 233 deler, har en tykkelse på kun 6,5 millimeter. Gangreserven er hele 80 timer og har en frekvens på 28.800 vph (4 Hertz). Den oppmerksomme leseren har kanskje allerede skjønt at CH står for Chevenez og 80 for antall timer gangreserve.

Noe av det mest interessante er at urverket er designet for å plassere kronograftellerne kl. 3-6-9 – noe som i følge mange entusiaster gir en bedre visuell symmetri enn typisk 6-9-12 (tenke Valjoux/ETA 7750) og som ikke minst er i tråd med Carrera-modellens historiske tradisjoner.

Carrera Calibre CH 80 har polert kasse i stål med en diameter på 41 millimeter med safirkrystall både i front og bak, og uret er oppgitt vanntett til 100 meter.

Modellen vil komme med hvit eller sort urskive og begge utgavene har rød krongrafviser og visere med røde tupper på sekund- og kronograftellerne.

Som tidligere Carrera-modeller blir modellen tilgjengelig både på sort perforert racingrem med foldespenne eller lenke i stål.


ANNONSE