Leses nå
Stockholm Time 2023

Stockholm Time 2023

Slik var Sveriges nye klokkemesse for nordiske klokkemerker.

Floraen av nordiske mikromerker er større og mer variert en noensinne. For mange av disse er sosiale medier utstillingsvinduet, men de seneste årene har det også dukket opp flere fysiske treff, som setter produsentene foran et klokkeinteressert publikum.

Her hjemme har Oslo Swap Meet blitt et populært innslag i kalenderen for mange entusiaster, mens det årlige The Watch Finland i Helsinki er størst av sitt slag og trekker flest besøkende.

Svensk debutant

Forrige lørdag gikk den første utgaven av Stockholm Time av stabelen i den svenske hovedstaden. Dermed har også vårt nærmeste naboland fått et eget arrangement med entusiastfokus.

– Siden jeg startet Svenska Klockkanalen på YouTube under pandemien, har jeg lurt på hvorfor det ikke fantes noen svensk klokkemesse. Slik ble ideen om et arrangement i Stockholm med nordiske klokkemerker født, sier Joakim Amorrell.


ANNONSE


Arrangør Joakim Amorell. Foto: Mats Oscarsson

Til daglig er Amorell gitarist og musiker, men lørdag 14. oktober var han vert for 26 utstillere. Av disse var de svenske klokkemerker i klart overtall, representert ved Halda, Epoch, Strayer, Sjöö Sandström, Tusenö, E.C.Andersson, Celegin, Bravur, Maen, Galvarro og Levenaig.

– Jeg brenner for lokale produkter, og har både svenskbygd gitar og svenskbygd gitarforsterker. Selvfølgelig er det flott med Patek Philippe og Rolex, men personlig syns jeg det mye kulere å ha en skandinavisk klokke

Fra Norge hadde Bragdur, Von Doren, Micromilspec og DeSanders tatt turen over grensen. På gulvet hadde de selskap av finske Voutilainen x Leijona, De Motu, Jurmo og Rajamäen Kellotehdas, samt danske REC og Ole Mathiesen.

Mest eksotisk var likevel innslaget fra Island, hvor JS Watch Company hadde tatt turen fra Reykjavik.

Over all forventning

I løpet av lørdagen ble de rundt 400 kvadratmeterne i gamle Riksarkivet på Riddarholmen i Stockholm fylt med nesten 400 besøkende.

Blant de tilstede var Morten Paulsen, som for anledningen representerte det norske klokkemerket DeSanders, hvor han er partner og markedsføringssjef. Mange kjenner ham kanskje aller best som tidligere moderator for Facebook-gruppen Klokkeriet, eller som en av arrangørene bak tidligere nevnte Oslo Swap Meet.

Morten Paulsen (til venstre) var på plass for DeSanders. Foto: Mats Oscarsson.

Til Tidssonen beskriver Paulsen en myldrende messe som leverte over all forventning:

– Det var mye folk og veldig god stemning. Her var det interesserte entusiaster i alle aldre, som spurte og gravde, og gav oss mange fine tilbakemeldinger på klokkene vi stilte ut. Praten gikk i ett fra dørene åpnet kl. 11 til de stengte kl. 20.

Returnerer til neste år

Hvis det du nå har lest fikk det til å rykke litt i reisefoten, har vi en god nyhet å melde. Ikke helt overraskende gav førsteutgaven av Stockholm Time mersmak, og i følge Joakim Amorell var det definitivt ikke siste gangen messen skal gjennomføres.

Om alt går etter planen vil Stockholm Time returnere i oktober 2024. Dermed er det bare å notere i kalenderen, og følge med på arrangementets nettsted for mer detaljer før neste års utgave.


ANNONSE