Leses nå
Sommerfest hos Urmaker Thorbjørnsen

Sommerfest hos Urmaker Thorbjørnsen

Et par visitter til Stavanger, har nærmest blitt en årlig tradisjon. Ikke bare er byen en perle når været er bra, men den kan også by på flere skikkelig gromme restauranter. For ikke å glemme å glemme statusen som Norges andre «klokkehovedstad» da.

Urmaker Thorbjørnsen har blitt kjent for å dra i gang events med litt omfang, og forrige ukes «Sommerfest» lever opp til ryktet. For anledningen hadde urmakerforretningen på Nytorget invitert flere av butikkens merker, som velvillig stilte med representanter. Det resulterte i en god miks av ulike kategorier og prisklasser.

For å begynne med den mest utradisjonelle – Qlocktwo var på plass med både veggur og armbåndsur, basert på merkets karakteristiske tidsvisning, hvor tiden staves ut i klartekst. Merket var representert ved distributøren, som også kunne presentere en rekke watchwindere fra det sveitsiske merket Swisskubik.

Hos Alpina var det nok å velge i, men kveldens fokus var definitivt Alpiner X. Klokken, som ventes tilgjengelig mot slutten av denne måneden, er en slags analog/digital smartklokke (connected watch) tilpasset friluftsliv og en aktiv livsstil. Sporty var også et gjennomgående tema hos Oris, hvor mye av oppmerksomheten ble rettet mot merkets populære dykkermodeller i 65 og Aquis-familiene.


ANNONSE


Det er ingen hemmelighet at det har vært en del usikkerhet rundt Maurice Lacroix de seneste årene. Kanskje er 2018 året hvor det hele vil snu, for merket har etter alt å dømme lykkes stort med Basel-nyheten Aikon Automatic. Interessen rundt den elegante sportsklokken (som kan minne litt om et visst klokke-ikon) var i alle fall stor i Stavanger.

Jeg syns fortsatt at Sjöö Sandströms Royal Capital er den vakreste klokken noensinne fra et skandinavisk merke. «Originalen» er for lengst utsolgt, men tidligere i år introduserte det Stockholm-baserte merket en ny utgave med dato. I følge Sjöö Sandström har nykomlingen blitt svært godt mottatt av deres forhandlere, og etter å ha sett klokken live, kan jeg skjønne hvorfor.

Urmaker Thorbjørnsens begeistring for Carl F. Bucherer, er ikke akkurat en ukjent sak for de som følger litt med på nettet og sosiale medier. Carl F. Bucherer stilte sterkt med flere Basel-nyheter, inkludert råtassen Manero Tourbillon Double Peripheral. Navnet er en referanse til urverket, som byr på to karakteristiske trekk. Rotoren er av den såkalte perifere typen, som går rundt (omgir) urverket. Den spesielle tourbillonen er på sin side festet perifert i ytterkant, som gjør at den tilsynelatende flyter fritt i åpningen i skiven.

Et stort utvalg av spennende klokker, trivelig folk, og god underholdning (Magnus Bokn og Myxe), la forholdene til rette for nok en flott horologisk aften i Stavanger.


ANNONSE