Leses nå
Sinn lanserer U1 DS

Sinn lanserer U1 DS

Tøffingen U1 med ny skive og uvanlig fargepalett.

Siden 2005 har dykkermodellen U1 representert Sinn på noe av sitt tøffeste. Med ingredienser som 44 mm diameter, kasse av tysk ubåtstål, 1.000 meter vannresistens og en svært robust konstruksjon, har klokken blitt en moderne klassiker innenfor kategorien «verktøyklokker». For mange norske entusiaster er U1 (og søsknene U2 og U50) nærmest ensbetydende med Sinn.

Sinn U1 DS

Årets første nyhet fra det tyske merket er en ny variasjon på den populære dykkermodellen. Sinn U1 DS er en limited edition på kun 500 eksemplarer, hvor både urskiven og fargevalgene skiller seg drastisk ut fra forgjengerne.

Sinn U1 DS. Bilde: Sinn

Kassen og lenken kommer med Sinns «TEGIMENT»-teknologi, som innebærer en herdet og riperesistent overflate. Vanligvis må dette velges som et tilvalg, som øker prisen på en standard U1 med 350 euro. I likhet med kolleksjonsmodellen er også bezelen gitt samme behandling, men er imidlertid strippet røde markører til fordel for svart og hvitt.

Den forenklede fargepaletten spiller med på lag med den spesiell urskiven, som på mange måter er modellens høydepunkt. Etter galvanisering børstes urskivene for hånd, som gir et slags fiberlignende mønster. Ettersom hver urskive børstes individuelt, har hvert eksemplar en unik finisj. Nettopp urskiven er også bakgrunnen for modellnavnet, hvor bokstavene «DS» er en forkortelse for tyske «Dekorschliff» – fritt oversatt «dekorbørsting».

Rent teknisk følger U1 DS en velkjent formel, med et Sellita SW200-1 under baklokket. Sinn fortjener for øvrig skryt for åpenhet rundt dette, og har ikke sett nødvendigheten av å gi urverket et pompøst kodenavn. Slik kan vi definitivt like, og i denne prisklassen (og for denne typen klokke) fremstår Sellita-verket som et naturlig valg.


ANNONSE


Førsteinntrykk

U1 er i mitt hode nær den perfekte verktøyklokken – muligens kun overgått av «lillebror» Sinn U2. Mye av appellen ligger i det funksjonsorienterte «tyske» designet, fritt for jålerier og krimskrams. Sinn har ganske enkelt vært en herlig motvekt til saueflokkens jag etter å kopiere hverandres «trendy» urskiver og farger.

For meg fremstår derfor U1 DS litt som ett skritt frem og to tilbake. Dette er ikke en klokke jeg personlig ser behovet for, og ei heller en klokke jeg ville valgt foran en standard U2.

Men det er bare én manns mening, og Sinn U1 DS vil nok ikke slite med å finne sitt publikum. Alt i alt er det fortsatt snakk om en svært robust og kapabel klokke, hvor eventuelle kontroversielle trekk koker ned til smak og behag. Har man ventet på en U1 med litt mer «liv», så er kanskje dette din dag.

Sinn U1 DS. Bilde: Sinn

Fakta og pris

Sinn U1 DS
1010.0351

Les også...

Diameter: 44 mm
Tykkelse: 14,7 mm
Remfeste: 22 mm
Kassemateriale: Rustfritt stål (TEGIMENT)
Urskive: Grå, individuell dekorativ børsting
Glass: Safirglass
Vannresistens: 1.000 m
Rem / lenke: Gummirem / Lenke i rustfritt stål (TEGIMENT)

Urverk: Sellita SW200-1
Type: Mekanisk, selvtrekkende
Funksjoner: Timer, minutter, sekunder, dato
Frekvens: 28.800 vph (4 Hz)
Gangreserve: ca. 38 timer

Tilgjengelighet: 500 eksemplarer
Veiledende pris: 2.500 euro (på lenke)

Mer informasjon er tilgjengelig på sinn.de.


ANNONSE