Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
Panerai Submersible Mike Horn Edition

Panerai Submersible Mike Horn Edition

Panerai lanserer to referanser i samarbeid med Mike Horn – og én av dem tar eierne til Svalbard.

Ifølge kinesisk tradisjon skal 2019 være grisens år, men her på SIHH har Panerai virkelig satt inn alle ressurser på at dette i stedet skal tilhøre Submersible-serien. Alt i alt har det Italiensk-ættede manufakturet sluppet 12 nye referanser av det hardføre dykkeruret. Med det markerer de at Submersible nå står på egne bein og skilles dermed ut av Luminor-kolleksjonen.  

Blant mine personlige favoritter fra årets nylanseringer er de to referansene PAM00984 (sort) og PAM00985 (blå). Begge bærer navnet til oppdager og mangeårig Panerai-ambassadør Mike Horn, som har en rekke ekspedisjoner på CVen. Blant hans mer kjente strabaser var da han under vinteren 2006 gikk til Nordpolen sammen med nordmannen Børge Ousland – i konstant mørke. Dette er dog ikke første gangen den sør-afrikansk-fødte sveitseren har fått sin egen Panerai-referanse. Du kjenner han kanskje også fra spesialmodellen som hyllet Pole2Pole-ekspedisjonen: PAM00719.

De to nye referansene spiller på bruk av bærekraftige materialer for å symbolisere Horns dedikasjon for bevaring av naturen og havet. Kassen er gjort i det Panerai har kalt EcoTitanium (resirkulert titan), og remmen er laget av resirkulert plast.

Utover fokuset på miljøet skiller Mike Horn Edition seg fra tidligere modeller ved en ny Yacht-Master-aktig bezel og reviderte sverdvisere (som du også kan se i en rekke av de andre nye Submersible-modellene). Unikt er også hvordan de har valgt å utforme logoen – som nå er lasergravert på baksiden av safirglasset. På innsiden tikker velkjente kaliber P.9010, med tre dagers gangreserve. Resultatet er en attraktiv dykkerklokke som greier å skille seg ut fra resten av kolleksjonen.

PAM00985 (med blå lume og reim) er limitert til 19 eksemplarer og tilbyr kjøperne en helt spesiell opplevelse i form av en reise til Svalbard. Her skal de gjennom en rekke dager trene med Horn rundt isflakene i arktis. Hvis dette derimot ikke faller i smak slipper du billigere unna med den sorte utgaven.

Spesifikasjoner:

  • Modell: Panerai Submersible Mike Horn Edition, PAM00984 (sort) og PAM00985 (blå).
  • Det ytre: Kasse i resirkulert titan, 47 mm diameter – roterbart bezel – safirglass med lasergravert logo – sort tallskive, vannresistent til 30 bar (~ 300 meter) – rem laget av resirkulert plast.
  • Det indre: Egenprodusert Panerai kaliber P.9010, mekanisk selvopptrekkende – timer, minutter, små sekunder og dato – 28.800 vph.
  • Pris: 19.900 euro (PAM00984) / 39.900 euro (PAM00985) – 19 eksemplarer (PAM00985).

Støtt oss videre!
Tidssonen tror på frivillig støtte fra de som har glede av oss.
Støtt oss ved å handle i vår nettbutikk, og ved å like oss på Facebook her og her!