Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
Seiko lanserer SLA051 «1970’s Diver’s Modern Re-interpretation» (live-bilder og pris)

Seiko lanserer SLA051 «1970’s Diver’s Modern Re-interpretation» (live-bilder og pris)

Jon Henrik Haraldsen
Seiko Prospex SLA051

Prospex SLA051 er en moderne nytolkning av «Captain Willard».

«Re-creation» og «re-interpretation» har de seneste årene blitt hyppig brukte begreper i Seikos vokabular. Begge omfatter nye klokker inspirert av modeller fra merkets historiske arkiv, men det er foreligger likevel en vesentlig nyanseforskjell det er verdt å få med seg.

Førstnevnte sikter mot å være nesten (men bare nesten) tro mot originalene, mens «re-interpretation» åpner for større frihet i det vi på Tidssonen ofte omtaler som «moderne nytolkning».

Seiko Prospex «The 1970’s Diver’s Modern Re-intepretation»

Seiko Prospex SLA051
Seiko Prospex SLA051 «The 1970’s Diver’s Modern Re-intepretation».

Som det fullstendige (og fullstendig komisk lange) modellnavnet tilsier, tilhører nye Prospex SLA051 sistnevnte kategori. Modellen er en nytolkning av den nær ikoniske Seiko-dykkeren 6105-8110, som i entusiastmiljøet har fått kallenavnet «Captain Willard». For de som lurer på hvorfor, er Nicolais kjærlighetsbrev til modellen et godt utgangspunkt.

Silhuetten minner om inspirasjonskilden fra 70-tallet, men side om side vil man raskt kunne oppdage flere vesentlige forskjeller. Verktøyklokke-preget er tonet betraktelig ned, hvor detaljer som det markerte skillet mellom kassens børstede og polere flater, samt den teksturerte koksgrå urskiven bidrar til et mer raffinert uttrykk. Av mangel på bedre beskrivelser, fremstår klokken ganske enkelt som litt mer «bling».

Dette er forøvrig ikke første gangen Seiko retter fokus mot «Captain Willard», og senest i 2019 begeistret merket entusiastene med SLA033 – «The 1970’s Diver’s Re-creation Limited Edition».

Til tross for samme 44 mm diameter, og samme kaliber 8L35, er det viktig å understreke at SLA051 ikke er en SLA033 med ny urskive og i ubegrenset antall. På detaljnivå er kassene og bezel forskjellige, men også mer åpenbare trekk som viserne, skriften på skiven, lenken og datovinduets plassering, skiller de to modellene.

Naomi Uemura 80th Anniversary L.E.

Seiko Prospex SLA049 Naomi Uemura 80th Anniversary Limited Edition. Bilde: Seiko

Parallelt med den nye standardmodellen, slippes også en spesialmodell i 1.200 eksemplarer. SLA049 er en hyllest til den japanske eventyreren Naomi Uemura, som i år ville fylt 80 år. Etter sigende skal Uemura ha hatt en 6105-8110 rundt håndleddet da han mellom 1974 og 1976 fullførte en 12.500 kilometer lang solotur med hundeslede fra Grønland til Alaska.

Spesialmodellen kommer med en mørkeblå teksturert urskive og en matchende blå bezel. Som standardutgaven leveres klokken på lenke, med en ekstra gummirem følger også med i boksen. Klokken ventes hos norske forhandlere i juli, og prisen er satt til 36.950 kroner.

Førsteinntrykk

SLA033 fra 2019 var en klokke det var svært lett å like. Modellen føltes som en omhyggelig designet tolkning av 6105-8110, som lykkes i å fange essensen ved originalen. Hvorfor modellen ble lansert som en limited edition, er fullstendig utenfor min forståelse.

I mine øyne blir det litt som å hoppe etter Wirkola. Til tross for at SLA051 (og SLA049) isolert sett er fine klokker, sitter jeg igjen med en følelse av hva som kunne vært. Joda, andre farger, en mer intrikat kasse og lenke, vil kanskje kunne begeistre flere Seiko-fans. Men personlig sliter jeg likevel litt med ideen om å forfine det som opprinnelig var en tøff og robust verktøyklokke.

Korte remfester sørger for en god bærekomfort.

Fakta og pris

Seiko Prospex The 1970’s Diver’s Modern Re-interpretation
SLA051

Diameter: 44 mm
Tykkelse: 13 mm
Kassemateriale: Stål, «super-hard coating»
Urskive: Grå
Glass: Safirglass
Vannresistens: 200 meter
Lenke: Stål, «super-hard coating»

Urverk: 8L35
Type: Mekanisk, selvtrekkende
Funksjoner: Timer, minutter, sekunder, dato
Frekvens: 28.800 vph (4 Hz)
Gangreserve: 50 timer

Tilgjengelighet: Juli 2021
Veiledende pris: 34.950 kroner

Mer informasjon er tilgjengelig på seikowatches.com.

Støtt oss videre!
Tidssonen tror på frivillig støtte fra de som har glede av oss.
Støtt oss ved å handle i vår nettbutikk, og ved å like oss på Facebook her og her!