Leses nå
Seiko lanserer Presage Arita Porcelain Dial Limited Edition

Seiko lanserer Presage Arita Porcelain Dial Limited Edition

Japansk porselen, begrenset antall og en svært konkurransedyktig pris.

Året går mot slutten men Seiko er likevel ikke helt ferdige med å presentere nye klokker. Men kanskje blir dette årets siste – en ny Presage-modell i 2.000 eksemplarer, som ventes hos de norske forhandlerne i februar 2022.

Seiko Presage Prestige Line Arita Porcelain Dial Limited Edition (eller bare Presage SPB267) er en ny spesialmodell hvor urskiven er det store høydepunktet. Nærmere bestemt en urskive av porselen, laget av mesterhåndverkere i byen Arita, vest i regionen Kyushu.

Presage Prestige Line Arita Porcelain Dial Limited Edition. Bilde: Seiko

Såkalt «Arita-porselen» er kjent langt utenfor Japans grenser, og representerer tradisjonelt håndverk som har vært i produksjon siden rundt 1830. I følge Seiko skjer produksjonen av skivene i flere nokså kompliserte og tidkrevende steg, hvor den myke lyseblå fargen er skapt ved hjelp av en tradisjonell teknikk kalt «ruri zome». Samtlige er viserne er gitt en mørkeblå tone, og fargen går også igjen i den øvrige printen på skiven.

Kassen måler 40,6 mm i diameter, og har en fasong vi etterhvert har blitt godt kjent med i Presage-familien. Et nokså allsidig design med både børstede og polerte flater, og som fort blir sporty med lenke, eller mer dressy med rem. Denne gangen har Seiko gått for førstnevnte.


ANNONSE


Bilde: Seiko

Urverket er det egenproduserte 6R27 med rundt 45 timers gangreserve. På ingen måte det mest imponerende fra Seiko, men et «mellomklasse-verk» som får jobben gjort. Tenk gjerne på 6R-serien som et japansk svar på ETA 2824. Seiko oppgir selv presisjonen på verket til +25 til -15 sekunder per dag, som omtrent tilsvarer et 2824 i graden «standard» eller «elabore».

Kaliber 6R27. Bilde: Seiko

Førsteinntrykk

Føler du at du har sett denne klokken tidligere, så er du nok inne på noe. SPB267 er den tredje spesialmodellen som bygger på samme kasse, samme urverk og med skive av Arita-porselen. Den første var SPB093 (2019), mens den andre var SPB171 (2020).

Bilde: Seiko

Videreføringen av temaet er imidlertid ikke så vanskelig å forstå. For det ser utvilsomt lekkert ut med den særegne glansen og de senkede underskivene med silkemyke overganger.

Prismessig ligger SPB267 faktisk noe lavere enn fjorårets SPB171 (som var priset til 23.950 kroner veiledende). Og denne gangen får man i tillegg lenke, fremfor blå skinnrem. Totalt fremstår årets (eller skal vi si neste års) nykommer som svært konkurransedyktig priset.

Fakta og pris

Seiko Presage Prestige Line Arita Porcelain Dial Limited Edition
SPB267J1

Diameter: 40,6 mm
Tykkelse: 14,1 mm
Lengde: 48,8 mm
Kassemateriale: Rustfritt stål
Urskive: Arita-porselen
Glass: Safirglass
Vannresistens: 100 m
Lenke: Rustfritt stål

Urverk: 6R27
Type: Mekanisk, selvtrekkende
Funksjoner: Timer, minutter, små sekunder, gangreserve
Frekvens: 28.800 vph (4 Hz)
Gangreserve: Cirka 45 timer

Tilgjengelighet: 2.000 eksemplarer, februar 2022
Veiledende pris: 19.998 kroner

Mer informasjon er tilgjengelig på seikowatches.com.


ANNONSE